Circuit Fly & Drive Sicilia de sud-est (din Catania)

Circuit Fly & Drive Sicilia de sud-est (din Catania)

Program

Ziua 1 (duminică): Sosire (cazare în zona Ragusa/ Syracusa)

Sosire la Aeroportul din Catania. După ce preiei mașina închiriată, îndreaptă-te spre hotel.

Cazare.

Ziua 2 (luni): Siracusa & Noto (cazare în zona Ragusa/ Syracusa)

Mic dejun la hotel. Astăzi te poți relaxa la plajele Calamosche (Vendicari), Fontane Bianche sau poți vizita Siracusa și Noto.

Itinerar propus:

Condu către Siracusa, unde se află Parcul Arheologic, unul dintre cele mai interesante situri arheologice de pe insulă și insula Ortigia, cel mai vechi nucleu al orașului.

Continuă-ți turul către Noto, oraș inclus în Patrimoniul UNESCO în anul 2002. Vizitează centrul pentru a admira palatele aristocratice cu balcoanele frumos decorate, bisericile impunătoare, catedrala și teatrul, toate construite în stil baroc.

Cazare.

Ziua 3 (marți): Modica & Ragusa (cazare în zona Ragusa/ Syracusa)

Mic dejun la hotel. În această zi poți merge la plaja Noto/ Donnafugata sau poți vizita Modica și Ragusa.

Itinerar propus:

Începe cu Modica, orășel inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, cunoscut și pentru ciocolata sa artizanală. Urcă pe străduțele și aleile pietruite până ce vei ajunge în punctul cel mai înalt, de unde vei admira o minunată panoramă a împrejurimilor.

Mergi apoi către centrul Ragusei, alt monument UNESCO, cu mulțimea sa de biserici și palate în stil baroc.

Cazare.

Ziua 4 (miercuri): Porto Palo Capo Passero, Marzamemi și Pachino (cazare în zona Ragusa/ Syracusa)

Mic dejun la hotel. Astăzi te poți duce la plaja Capo Passero sau Marzamemi sau poți vizita Porto Palo și Pachino.

Itinerar propus:

Condu către Porto Palo, Capo Passero și Marzamemi. Insula Capo Passero este o bijuterie a naturii, oferind zone cu nisip în fața satului Porto Palo, unde poți ajunge ușor pe jos, traversând marea atunci când apa este scăzută sau cu o mică barcă de pescuit care asigură transportul spre și dinspre insulă pe tot parcursul zilei.

Continuă spre Marzamemi, un frumos sat de pescari situat pe malul mării, faimos pentru crescătoriile de ton.

Te poți opri apoi în Pachino pentru a vizita o cramă unde se produc vinuri Nero d'Avola, cel mai faimos soi de struguri roșii al Siciliei.

Cazare.

Ziua 5 (joi): Chiaramonte Gulfi, Vittoria, Scoglitti & Punta Secca (cazare în Ragusa/ Siracusa)

Mic dejun la hotel. În această zi te poți relaxa la plaja de la Punta Secca sau de la Marina di Ragusa și poți să faci un tur pe urmele Comisarului Montalbano.

Itinerar propus:

Plecare către Chiaramonte Gulfi, un sat vechi și frumos, numit și "balconul Siciliei" datorită splendidei sale poziții panoramice. Plimbă-te pe străduțele înguste din centrul istoric și vizitează bisericile Santa Maria La Nova (Piața Catedralei) și San Giovanni. Satul este faimos pentru uleiul de măsline și pentru vinurile Nero d'Avola, Insolia și Cerasuolo DOCG.

Mergi apoi către Vittoria, cu străzile sale elegante, în care clădirile Art Nouveau se amestecă cu cele în stil baroc și neoclasic. Locul este faimos și pentru vinul Cerasuolo di Vittoria (poți face o degustare la crama Planeta).

Continuă apoi către cartierul Punta Secca din Santa Croce di Camerina și fă o scurtă oprire pentru a vedea localitatea, plaja și casa lui Montalbano, faimosul personaj din cărțile și serialul "Inspectorul Montalbano".

Cazare.

Ziua 6 (vineri): Agrigento & Scala dei Turchi (cazare în Ragusa/ Siracusa)

Mic dejun la hotel. Astăzi te poți opri la plaja de la Scala dei Turchi și poți vizita Agrigento.

Itinerar propus:

Condu spre Agrigento și oprește-te să vizitezi Valea Templelor, pentru a admira unele dintre cele mai bine păstrate temple grecești din lume. Înoată la plaja cu nisip de la Scala dei Turchi și mergi apoi către Ragusa.

Cazare.

Ziua 7 (vineri): Taormina, Savoca & Forza d'Agrò (cazare în Ragusa/ Siracusa)

Mic dejun la hotel. Astăzi te poți duce la plajele de la Giardini Naxos, Isolabella sau poți vizita Taromina/ Forza d'Agro/ Savoca.

Itinerar propus:

Mergi către Taormina, numită și "Perla Mediteranei". Plimbă-te pe Corso Umberto, care este inima orașului și unde vei găsi monumente și clădiri vechi - de la Palazzo Corvaja din sec. al XV-lea până la Amfiteatrul greco-roman. De-a lungul secolelor, Taormina a fost o destinație foarte populară.

Condu apoi către Forza d'Agrò, un sătuc fermecător, aflat pe un deal cu vedere spre Taormina. Plimbându-te pe străduțele înguste, vei putea admira arcul Durazzesco și Catedrala, unde s-a filmat una dintre cele mai romantice scene din filmul "Nașul" - nunta lui Michael Corleone. Din piață se deschide o frumoasă vedere panoramică. 

De aici mergi spre Savoca, sat în care au fost realizate scene faimoase din filmul regizat de Coppola. Poți vedea clădiri și monumente care apar în film, inclusiv faimosul Bar Vitelli.

Cazare.

Ziua 8: Plecare

Mic dejun la hotel. Check-out la ora 10.00. Mergi către aeroport și predă mașina. Arrivederci!

Cazare.

Tarif

PACHET RAGUSA/ SIRACUSA
(loc în cameră dublă)

Pachet 3 nopți

Pachet 4 nopți Pachet 5 nopți Pachet 6 nopți Pachet 7 nopți
01.04-03.04.2023
12.04-23.04.2023
01.10-23.10.2023
248 Euro 320 Euro 401 Euro 472 Euro 558 Euro
24.04-23.06.2023
01.09-31.10.2023
259 Euro 380 Euro 422 Euro 500 Euro 580 Euro
04.04-11.04.2023
24.06-31.08.2023
298 Euro 437 Euro 474 Euro 552 Euro 650 Euro

Servicii incluse:

Nu sunt incluse:

Informații importante:

Te-ar putea interesa și:

VreauRezervare VreauInformații

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează