Regiunea Toscana
Regiunea Toscana

Toscana este una dintre cele mai frumoase și mai renumite zone turistice din Italia. Regiunea se află în centrul țării, învecinându-se cu Umbria în est, Lazio în sud, Liguria și Emilia-Romagna în nord, iar în vest are deschidere la Marea Tireniană.

Regiunea Toscana este traversată de râul Arno și se împarte din punct de vedere administrativ în zece provincii: Florența (care este și capitala Toscanei), Pisa, Lucca, Arezzo, Livorno, Pistoia, Siena, Prato, Grosseto și Massa-Carrara.

O vizită în Toscana ar trebui sa înceapă cu Florența, un adevărat muzeu în aer liber, leagăn al culturii și al artei. O altă destinație extraordinară este Siena, cu centrul său medieval, unde se desfașoară celebrul festival Palio. În Pisa monumentele principale sunt concentrate în Piazza dei Miracoli, unde se află și Turnul Înclinat. Pienza este "orașul ideal" al Renașterii, așa cum și l-a imaginat Papa Pius al II-lea. Localitatea medievală San Gimignano iese în evidență prin turnurile sale. Dintre multele frumuseți ale Toscanei merită să fie menționată și zona Chianti, faimoasă în toată lumea pentru vinuri, dar și Val d'Orcia, ale carei câmpuri și peisaje au inspirat mulți artiști ai Renașterii italiene.

Rent a Car Toscana

Închiriere de mașină în Toscana - ce e important să știi?
Închiriere de mașină în Toscana - ce e important să știi?

Orașe din Toscana

City Break Toscana

City Break Toscana 2023
City Break Toscana 2023

Experiențe în Toscana

Vânătoare de trufe în ToscanaVânătoare de trufe în Toscana
Vânătoarea de trufe în Toscana este o experiență intensă și antrenantă. Descoperă secretele trufelor albe și negre în pădurile de lângă San Gimignano!
Detalii