Regiunea Emilia-Romagna
Regiunea Emilia-Romagna

Arta, istoria și gastronomia sunt doar câteva dintre multiplele fațete ce caracterizează regiunea Emilia Romagna. Orașele sale s-au dezvoltat de-a lungul Via Emilia, un drum construit de romani în anul 187 pentru a lega coasta Mării Adriatice cu Piacenza. Alcătuită din cele două zone istorice - Emilia și Romagna, regiunea este astăzi una dintre cele mai bogate din Italia.

Nu trebuie să ratezi principalele localități din zonă: Bologna, cu monumentele sale medievale, Ferrara, parte din patrimoniul UNESCO, Modena, cu catedrala romanică și turnul Ghirlandina, Parma, locul în care s-au născut șunca prosciutto și brânza parmigiano și Ravenna, orașul mozaicurilor.

Emilia-Romagna este și o destinație pentru iubitorii de motoare, care pot vizita Muzeul Ferrari de la Maranello, fabricile și muzeele Lamborghini, Pagani, Ducati și Maserati sau circuitul de la Imola. Iubitorii de mare se pot îndrepta spre stațiunile de pe malul Adriaticii: Rimini, Riccione și Cattolica sunt doar câteva dintre acestea.

Experiențe Emilia-Romagna