Bologna
Bologna

Bologna, capitala regiunii Emilia-Romagna, a primit porecla de Bologna la dotta, la grassa, la rossa ("Bologna cea erudită, cea grasă și cea roșie").

S-a zis despre Bologna că este "erudită" pentru că Universitatea de aici este cea mai veche din Europa. Numărul mare de studenți animă și astăzi străzile orașului, având un puternic impact asupra vieții culturale (Bologna a fost Capitală Europeană a Culturii în anul 2000), dar și asupra vieții de noapte.

Se spune că mâncarea din Bologna ar fi cea mai bună din Italia – nu degeaba orașul a fost numit și "Bologna cea grasă". Câteva dintre cele mai renumite specialități culinare italiene s-au născut aici – printre ele salamul mortadella, pastele tortellini și sosul de carne ragù.

Palatele, bisericile și turnurile din cărămidă ale centrului medieval (dar și înclinațiile politice de stânga) i-au adus și porecla de "Bologna cea roșie".

Rezervă bilete de avion Bologna

Transport Bologna

Zboruri către BolognaZboruri către Bologna
Află de pe ce aeroporturi din România există zboruri directe către Bologna, ce companii oferă bilete de avion și care este durata unui zbor România-Bologna.
Detalii

Caută cazare în Bologna

Bologna
Caută

Vizitează Bologna

O zi în BolognaO zi în Bologna
Ai doar o zi în Bologna și nu știi ce să vezi? Uite câteva sfaturi și recomandări și o sugestie de traseu pentru o zi!
Detalii
Turnurile din BolognaTurnurile din Bologna
Turnurile din Bologna: află despre Turnul Asinelli și Garisenda (cele două turnuri înclinate din Bologna) și în ce alte turnuri te poți urca.
Detalii

Ce să faci în Bologna?

Gastronomie Bologna

Ce să mănânci în Bologna?Ce să mănânci în Bologna?
Bologna înseamnă mortadella, tortellini și în general mâncare bună. Află mai multe despre gastronomia și mâncarea tradițională din Bologna!
Detalii

Rent a Car Bologna

Ce să vezi lângă Bologna?

Experiențe Bologna

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează