Cum ajungi de la Bologna la Florența?

Cum ajungi de la Bologna la Florența?

Transportul de la Bologna la Florența se poate face cu shuttle bus (de la aeroport) sau cu tren și autobuz (din centrul orașului - de la gară sau autogară). O soluție alternativă este să închiriezi o mașină sau să rezervi un transfer privat.

Transport aeroport Bologna – Florența

Un autobuz de tip shuttle bus, numit Appennino Shuttle, asigură servicii de transfer de la aeroportul din Bologna la Florența. Traseul autobuzului este Bologna aeroport – Calenzano – Florența.

Distanța între aeroportul din Bologna și Florența este de circa 100 km. Durata călătoriei este de aprox. 1 oră și 30 de minute.

Prețurile biletelor de transport sunt:

Prețul biletului include un bagaj de mână și o valiză. Pentru fiecare bagaj în plus se va plăti direct la șofer suma de 5 EUR.

Important de știut:

Stația de autobuz din aeroportul Bologna se află imediat cum ieși din terminal, la 60m în stânga, într-o piațetă. Autobuzele opresc în Florența la Piazzale Montelungo, lângă Gara Santa Maria Novella.

Autobuzele Appennino Shuttle circulă în fiecare zi, prima plecare de la aeroportul din Bologna fiind la ora 05.30, iar ultima plecare la ora 00.30. 

Nu există tren de la aeroport Bologna la Florența.

Transport centru Bologna – Florența

Dacă te afli deja în Bologna, cea mai ușoară modalitate de a ajunge în Florența folosind transportul public este călătoria cu trenul (de la Gara Centrală) sau cu autobuzul (de la autogară).

Tren Bologna-Florența

Distanța cu trenul între Gara Centrală din Bologna și Gara Santa Maria Novella din Florența este de circa 82 km.

Trenurile circulă aprox. între orele 06 și 23, iar prețul unui bilet este de 10-40 EUR (în funcție de tipul de tren și de durata călătoriei, care variază între 40 minute și 1 oră și 50 minute).

Gara Centrală din Bologna
Gara Centrală din Bologna
Biletele de tren se pot cumpăra de la automatele din gară.
Biletele de tren se pot cumpăra de la automatele din gară.

Autobuz Bologna-Florența

Autogara din Bologna (Autostazione Centrale) se găsește în apropiere de Gara Centrală, în Piazza XX Settembre nr. 6.

Serviciile de transport cu autobuz între Bologna și Florența sunt asigurate de companiile Flixbus și Itabus.

Biletele se pot cumpăra online, iar prețurile variază în funcție de momentul în care le cumperi. Durata călătoriei este de la 1 oră și 15 minute la 2 ore.

Autogara din Bologna
Autogara din Bologna

Închiriere mașină

În cazul în care ai de gând să faci o călătorie mai lungă, este mai comod să închiriezi o mașină.

De exemplu, dacă găsești bilete de avion mai avantajoase, poți folosi aeroportul din Bologna ca punct de plecare pentru o călătorie în Toscana. Distanța rutieră dintre Bologna și Florența este de circa 100 km – la urma urmei cam tot atât ai de mers de la aeroportul din Pisa la Florența.

Rent a Car Bologna

Transfer privat

În funcție de situație (de exemplu atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție, ai nevoie să ajungi mai departe de centrul orașului sau orarul mijloacelor de transport în comun nu ți se potrivește), poți alege și un transfer privat.

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează