Cum ajungi de la Pisa la Florența?

Cum ajungi de la Pisa la Florența?

Pisa este un punct de plecare foarte bun pentru a porni în explorarea Florenței și a întregii Toscane. Companiile low cost asigură legătura dintre aeroportul din Pisa și cel din București, iar prețurile biletelor de avion, daca le iei din timp și pentru anumite perioade, pot fi și de 20-30 EUR. Transportul Pisa - Florența (în italiană Firenze) sau invers se poate face rapid și ușor, cu trenul sau autobuzul, dându-ți posibilitatea de a explora aceste orașe cu mijloacele de transport public local.

Distanța Pisa-Florența

Distanța rutieră dintre Pisa și Florența este de circa 90 km, pe care îi vei parcurge cu mașina sau cu autobuzul în aproximativ 1,5 ore, în funcție de trafic. Cu trenul poți parcurge această distanță (între gara Stazione Centrale din Pisa și gara Santa Maria Novella din Florența) într-un timp chiar mai scurt.

Transport de la aeroport Pisa la Florența

Aeroportul din Pisa se află în zona San Giusto, la doar 1 km de gara din Pisa (Stazione Centrale) și la circa 3 km de centrul orașului. Aeroportul are un trafic mai mare de pasageri decât cel din Florența și poartă numele savantului Galileo Galilei, care s-a născut în Pisa.

Transportul de la aeroport Pisa în Florența se poate face cu tren, shuttle bus, cu un transfer privat, taxi sau cu o mașină închiriată.

Tren aeroport Pisa – Florența

Pentru a ajunge cu trenul de la aeroportul din Pisa la Florența va trebui mai întâi să iei Pisa Mover de la aeroport la Gara Centrală din Pisa (Stazione Centrale), iar de acolo să iei un tren spre Florența.

Pisa Mover este un trenuleț fără conductor, similar celui folosit pentru transportul din Veneția. Imediat ce vei ieși din aeroport, vei vedea săgeți indicatoare care te vor ajuta să ajungi la el. Pisa Mover operează în fiecare zi, între orele 6 dimineața și 12 noaptea (în perioada 1 iunie-30 septembrie 2024 până la ora 1 noaptea), cu o frecvență care variază între 5 și 15 minute, în funcție de intervalul orar (trenulețele sunt mai frecvente în intervalul 11-18).

Durata călătoriei cu Pisa Mover între aeroport și gara din Pisa este de circa 5 minute, acesta făcând doar o oprire intermediară în zona de parcare San Giusto/Aurelia.

Prețul unui bilet este de 6,5 EUR/sens, respectiv 13 EUR/dus-întors, iar biletul este valabil timp de 30 de zile de la data emiterii.

Copiii cu înălțimea sub 1 metru, însoțiti de un adult plătitor, au gratuitate (gratuitatea se acordă pentru un singur copil). Peste această înălțime, se achită bilet întreg.

Biletele pentru Pisa Mover se pot cumpăra online, de la ghișeele din zona parcării Aurelia (în timpul programului de lucru al acestora) sau de la automatele de bilete (de unde poți cumpăra maxim 10 bilete o dată) situate în aeroport, în parcare și în Stazione Centrale Pisa. Poți cumpăra biletele Pisa Mover și de la automatele Trenitalia, în combinație cu bilete de tren, însă în acest caz, perioada de valabilitate nu mai este de 30 de zile.

Cumpără bilete Pisa Mover

Pentru intrarea în stație se scanează codul QR al biletelor fizice sau codul QR primit pe telefon, în cazul rezervărilor on-line (telefonul se așază cu codul în sus).

Pisa Mover te va lăsa chiar la Stazione Centrale din Pisa, de unde va trebui să iei un tren spre Florența (vezi detalii mai jos).

Pisa Mover este un mijloc rapid de transport de la aeroport la Gara Centrală din Pisa.
Pisa Mover este un mijloc rapid de transport de la aeroport la Gara Centrală din Pisa.

Autobuz (shuttle bus) aeroport Pisa – Florența

Pentru a ajunge de la aeroportul din Pisa la Florența poți folosi și serviciile de shuttle bus ale firmei Caronna Tour. În funcție de numărul de pasageri, transportul poate fi operat și cu microbuze.

Prețul unui bilet Pisa-Florența este de 13,9 EUR/adult în timpul zilei, respectiv 19,9 EUR între orele 22:00 și 06:00. Prețul pentru copii este de 7 EUR/copil 2-11 ani.

În timpul zilei autobuzele opresc în Florența la stația de tramvai T2 Guidoni (de unde poți lua tramvaiul până la gară), iar în timpul nopții (între orele 22 și 6), autobuzele opresc mai întâi în piața din fața gării Santa Maria Novella din Florența. Durata călătoriei este de circa 1 oră (în funcție de trafic, care poate fi destul de mare).

Biletele se pot cumpăra online sau de la Biroul de informații din terminalul de sosiri. Stația autobuzelor se află în piațeta din fața terminalului.

Atenție! Odată cumpărate, biletele de autobuz nu pot fi modificate sau anulate.

Transfer privat

Un transfer privat de la Pisa la Florența are preț destul de ridicat dacă se face doar pentru 2-3 persoane. Dacă însă călătorești cu un grup, prețul per persoană scade. Desigur, va fi mai mare decât prețul călătoriei cu transportul public (de exemplu, un grup de 8 persoane va plăti în jur de 50 EUR/pers.), însă vei fi lăsat direct la hotelul din Florența, iar confortul este clar mai ridicat.

Poți verifica variantele de transfer privat de la aeroportul din Pisa la Florența și pe KiwiTaxi.com.

 

Taxi

Ca și transferul privat, și cel cu taxi are un preț ridicat. Pentru a ajunge cu taxi de la Pisa la Florența vei plăti în jur de 200 EUR (nu există un tarif fix).

Stația de taxi se află în piațeta din fața terminalului de sosiri. Cooperativa locală care gestionează serviciul de taxi se numește Co.Ta.Pi, iar numărul de telefon este 0039 050 541 600

Închiriere mașină

Dacă plănuiești să petreci în Toscana mai multe zile și să nu stai prea mult în Florența, poți închiria o mașină direct de la aeroportul din Pisa. Îți poate fi util și articolul cu informații despre închirierea unei mașini în Toscana.

Rent a Car Pisa

Transport de la Gara Pisa Centrale la Florența

Gara Centrală (Stazione Centrale) este principala gară din Pisa. Pe lângă aceasta mai există o gară, numită San Rossore (aflată mai aproape de Turnul din Pisa), însă pentru a ajunge la Florența tot pe la Stazione Centrale vei trece, chiar dacă iei un tren de la San Rossore.

În general, există câte un tren de la Pisa Centrale la Florența (gara Santa Maria Novella Firenze) la fiecare 20-30 minute. Durata călătoriei variază între 50 minute și 1 oră și 20 minute, iar prețul unui bilet este de 9-10 EUR (cu excepția trenurilor Frecciargento, unde un bilet costă aprox. 20 EUR).

În gara din Pisa există automate, de unde poți cumpăra bilete.

Gara Pisa Centrale
Gara Pisa Centrale

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează