Sicilia
Sicilia

Sicilia este o insulă unică. Este cea mai mare insulă a Italiei și totodată cea mai mare insulă din Marea Mediterană. Din punct de vedere administrativ, constituie una dintre regiunile italiene.

Palermo și Monreale sunt adevărate bijuterii ale artei arabe, normande și Liberty. Catania și Taormina se află pe coasta Siciliei numită "Riviera Ciclopilor". Etna este cel mai important vulcan activ din Europa. Agrigento, aflat pe lista monumentelor UNESCO, este unul dintre cele mai importante orașe ale Magna Graecia. Faimoasa Vale a Templelor, înconjurată de livezi de măslini, migdali, portocali și viță de vie evocă atmosfera de acum 2500 de ani, când anticul Akagras Agrigentum era un centru al puterii și al educației. Siracusa este un alt monument UNESCO și fiecare colțisor al orașului oferă mărturii care amintesc de splendoarea Magna Graecia. Valea Noto, cu cele 8 orașe baroce (Caltagirone, Militello, Val di Catania, Catania, Modica, Noto, Palazzolo, Ragusa și Scicli), a fost și ea înscrisă pe lista patrimonului mondial în anul 2002. 

Despre Sicilia

Vacanțe în Sicilia

Orașe din Sicilia

Experiențe în Sicilia

Palermo Hop On Hop OffPalermo Hop On Hop Off
Palermo Hop On Hop Off - Descoperă capitala Siciliei cu un tur Hop On Hop Off, care îți oferă ghid audio și libertate de mișcare.
Detalii
Messina Hop On - Hop OffMessina Hop On - Hop Off
Turul cu autobuz Hop On Hop Off în Messina include două rute diferite, care îți vor permite să descoperi acest oraș, numit adeseori “poarta Siciliei”.
Detalii