Cum ajungi din Catania în Taormina?

Cum ajungi din Catania în Taormina?

Taormina nu are aeroport propriu. Cel mai apropiat este aeroportul din Catania, aflat la o distanță de circa 55 km. Catania este și cel mai important oraș aflat în vecinătate, din care poți ajunge relativ ușor în Taormina, folosind mijloacele de transport public. Distanța dintre Catania centru și Taormina este de aproximativ 48 km.

Transportul de la Catania în Taormina se poate face cu autobuzul (nu te aștepta să plece întotdeauna la timp) sau cu trenul. Cei care doresc un transport mai rapid pot folosi taxi, un serviciu de transfer privat sau pot închiria o mașină.

Transport aeroport Catania – Taormina

Autobuz

Dacă pleci direct de la aeroportul din Catania spre Taormina, poți folosi autobuzele societăților Etna Trasporti și Interbus. Autocarele sunt similare, însă orarul curselor este diferit. Pentru a găsi locul de plecare, va trebui ca după ce ieși din terminal să mergi spre dreapta (cel mai bine este să întrebi).

Prețul unei călătorii este de 7 EUR, iar durata călătoriei este de circa 1,5 ore. Autobuzele fac mai multe opriri pe drum, ajungând în final la autogara din Taormina (Via Pirandello), aflată la 5 minute pe jos de zona pietonală (Porta Messina).

Autogara din Taormina
Autogara din Taormina

Poți cumpăra biletele online, din aeroport sau direct de la ghișee (la întoarcerea de la Taormina). Biletele sunt valabile doar pentru ora și stația pentru care ai cumpărat biletul (doar în anumite cazuri, în funcție de bunăvoința șoferului și de numărul de locuri disponibile în autocar, ți se va permite să urci la altă oră sau din alt loc).

Sfatul nostru ar fi să cumperi online doar biletele de retur (Taormina-aeroport Catania), atunci când te poți asigura că vei ajunge la timp la ora marcată pe bilet. Astfel, vei avea siguranța locului și vei evita statul la cozi în soare. Îți recomandăm și să pleci cu suficient timp înainte de ora zborului ca să poți acoperi eventualele întârzieri pe drumul spre aeroport.

La dus (aeroport Catania-Taormina), în cazul în care ai cumpărat bilet online și avionul întârzie, riști să pierzi cursa de la ora respectivă și va trebui să cumperi alt bilet.

Cumpără bilet Etna Trasporti

Cumpără bilet Interbus

Autogara Taormina. La plecare, destinația autobuzelor apare pe banda luminoasă din partea superioară.
Autogara Taormina. La plecare, destinația autobuzelor apare pe banda luminoasă din partea superioară.

Tren

Pentru a ajunge cu trenul de la aeroportul din Catania la Taormina, va trebui mai întâi să iei naveta care te duce până la gara Fontanarossa. De la gară, vei lua tren până în Taormina-Giardini, care este gara ce deservește localitățile Giardini Naxos și Taormina. De acolo, vei continua cu un microbuz (Taormina Link) până în Taormina centru.

Prețul unui bilet (naveta aeroport-gară + tren + microbuz Taormina Link) este de 8,6 EUR, iar durata călătoriei variază, în funcție de tren, între 1,5 și 2,5 ore.

Transfer privat

Transferurile private sunt mai scumpe, dar îți oferă avantajul comodității și al transportului direct la destinația aleasă. Pot fi convenabile în special pentru grupuri mai mari.

Taxi

Mașinile de taxi se găsesc în fața aeroportului din Catania. Tarifele sunt stabilite de autoritățile locale și variază în funcție de numărul de kilometri și de perioada din zi.

Rent a Car

Dacă vei petrece exclusiv o vacanță în Taormina, atunci nu are sens să închiriezi mașină. Dar dacă plănuiești să vizitezi și alte locuri din Sicilia, atunci o mașină îți poate fi de ajutor (vezi și articolul Ce trebuie să știi pentru a închiria o mașină în Sicilia).

Vezi oferte rent-a-car aeroport Catania

Transport oraș Catania – Taormina

Autobuz

Aceleași autobuze (Interbus și Etna Trasporti) asigură și serviciile de transfer din orașul Catania spre autogara din Taormina.

Autogara din Catania se află în Via Archimede, la câteva minute de gara Catania Centrale.

Prețul unui bilet este de 5.1 EUR, iar durata călătoriei este 1 oră și 10 minute.

Tren

De la gara Catania Centrale există curse de tren până în gara Taormina-Giardini, care deservește localitățile Giardini Naxos și Taormina.

Trenurile merg din Catania Centrale spre Taormina-Giardini.
Trenurile merg din Catania Centrale spre Taormina-Giardini.
Gara Taormina-Giardini a fost reconstruită în perioada 1926-1928, în stil neogotic.
Gara Taormina-Giardini a fost reconstruită în perioada 1926-1928, în stil neogotic.
Interiorul gării este decorat cu picturi și ornamente din lemn și fier forjat.
Interiorul gării este decorat cu picturi și ornamente din lemn și fier forjat.

Din fața gării Taormina-Giardini vei lua un microbuz (Taormina Link sau naveta ASMT), care te va lăsa în apropiere de centrul orașului Taormina, în Piazza San Pancrazio

Prețul biletului începe de la 5,5 EUR (doar tren Catania-Taormina), respectiv 6,6 EUR (tren+Taormina Link), iar durata călătoriei variază între una și două ore, în funcție de tren.

Biletul integrat include și Taormina Link (legătura de la gară spre centrul orașului).
Biletul integrat include și Taormina Link (legătura de la gară spre centrul orașului).
Taormina Link
Taormina Link
Naveta ASM (Azienda Servizi Municipalizzati Taormina)
Naveta ASM (Azienda Servizi Municipalizzati Taormina)

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează