Termene și condiții

Această pagină se referă la termenele și condițiile în care poate fi utilizat site-ul www.ciaoitalia.ro. Termenele si condițiile de mai jos se aplică tuturor utilizatorilor site-ului www.ciaoitalia.ro, iar vizitarea și folosirea sa presupune că acceptați automat aceste termene și condiții. În cazul în care nu sunteți de acord cu ele, vă rugam să nu folosiți acest site.

Drepturile utilizatorului

Utilizatorul site-ului are dreptul să vizualizeze site-ul pe monitorul calculatorului, pe tabletă sau pe telefon, să tiparească părți ale conținutului site-ului pe suport de hârtie și să salveze pagini în format electronic doar în scopuri personale, non-comerciale.

Obligațiile utilizatorului

Obligațiile utilizatorului includ (fără să se limiteze):

Drepturi de proprietate intelectuală

Întregul conținut al site-ului www.ciaoitalia.ro (logo-uri, imagini, texte, simboluri, elemente de grafică web, programe etc) este apărat de Legea nr. 8/1996 (Legea pentru protecția drepturilor de autor) și de legile privind proprietatea intelectuală.

Este interzisă copierea, reproducerea parțială sau integrală a site-ului sau încorporarea într-un alt document sau material fără a obține acordul scris prealabil de la administratorul site-ului. Folosirea fără acordul explicit al acestuia a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepește conform legilor în vigoare.

Solicitările privind republicarea sau redistribuirea de conținut vor fi făcute prin e-mail, la adresa contact@ciaoitalia.ro

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Puteti consulta aici politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Exonerarea de răspundere

Conținutul acestui website are un caracter informativ și poate fi modificat oricând, fără modificare prealabilă. Depunem eforturi permanente pentru asigurarea corectitudinii și actualității materialelor de pe site, însă nu le putem garanta. Vă rugăm să ne contactați pentru a verifica dacă informațiile sunt actualizate. Administratorii site-ului www.ciaoitalia.ro nu vor putea fi ținuți răspunzători pentru niciun fel de daune care ar rezulta, direct sau indirect, din utilizarea site-ului sau ca urmare a unor erori sau omisiuni. Site-ul www.ciaoitalia.ro include linkuri către alte site-uri, asupra cărora nu avem niciun fel de control și pentru care nu ne asumăm responsabilitatea.

Modificarea termenelor și condițiilor de utilizare

Termenele și condițiile de utilizare pot fi modificate fără vreo notificare prealabilă. Ca atare, de fiecare dată când utilizați acest site, vă rugăm să recitiți termenele și condițiile în vigoare la momentul respectiv. Utilizarea site-ului de către Dvs. ulterior modificării acestor termene și condiții înseamnă acceptarea de către Dvs. a termenelor și condițiilor modificate.

Condiții generale de rezervare a pachetelor de servicii turistice

Pachetele de servicii turistice prezentate pe site-ul www.ciaoitalia.ro sunt realizate și comercializate în colaborare cu agenția de turism Theda Travel (S.C. Theda Travel Management S.R.L.), numită în continuare Agenția.

Orice rezervare efectuată pe site va fi considerată drept intenția Dvs. de a achiziționa un anumit produs sau serviciu turistic. Dacă cererea Dvs. de rezervare va fi acceptată, veți primi un e-mail de confirmare și va intra în vigoare Contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice.

Ofertele sunt valabile în limita locurilor disponibile. Agenția nu este responsabilă pentru eventualele neconcordanțe care pot apărea între informațiile privind tarifele și alte informații din site și informațiile primite direct de la reprezentanții agenției, ultimele având prioritate.

Agenția poate acționa ca agent pentru terți furnizori de servicii de călătorie (precum hoteluri, companii aeriene, companii de închiriere mașini) și nu-și asumă nicio responsabilitate pentru produsele și serviciile turistice oferite de către aceștia. Datele și informațiile de pe acest site nu reprezintă recomandări, garanții sau angajament din partea Agenției.

Termenele și condițiile furnizorilor serviciilor achiziționate (incluzând regulile de transport ale pasagerilor impuse de liniile aeriene) se vor aplica adițional Termenelor și condițiilor acestui site.

Modificări și anulări

În cazul în care doriți modificarea sau anularea serviciului turistic rezervat prin Agenție, aveți obligația de a ne informa prin e-mail (contact@ciaoitalia.ro) cu privire la aceasta. Anularea sau modificarea se va face în funcție de condițiile fiecărui furnizor în parte. În anumite cazuri acest lucru nu este posibil sau va fi necesară respectarea anumitor cerințe.

Plata

În momentul rezervării unor servicii turistice prin Agenție vi se poate solicita plata parțială sau integrală a serviciului rezervat. Agenția nu își asumă nicio obligație de a emite documentele de călătorie în cazul în care serviciile nu au fost achitate integral. În orice situație, sunteți responsabil pentru plata sumelor aferente serviciilor turistice comandate.

Reduceri pentru copii

Reducerile pentru copii sunt valabile doar în cazul în care aceștia sunt cazați în cameră cu doi adulți. Reducerile se acordă copiilor care nu au împlinit vârstele specificate până la data cazării.

Clasificarea unităților turistice

Clasificarea unităților turistice este cea oficială, atribuită de autoritățile din Italia. Ea nu corespunde întotdeauna cu clasificarea unităților turistice din România.

Clasificarea unităților turistice poate varia, unele hoteluri putând avea anumite facilități pe care altele nu le au. De exemplu, facilitățile minime pentru un hotel de trei stele nu includ neapărat dotarea camerelor cu aer condiționat, televizor, frigider sau minibar, unele dintre aceste facilități putând să lipsească.

În general facilitățile vilelor, apartamentelor, studiourilos și a altor servicii de cazare self catering (regim de autogospodărire) diferă față de hoteluri (de obicei sunt incluse săpun, prosoape sau hârtie igienică).

Cabinele de pe ferry-boat pot avea paturi suprapuse și nu au întotdeauna grup sanitar propriu, acesta fiind comun pentru mai multe cabine.

Preluarea și eliberarea camerelor

În general, camerele se preiau la ora 14.00 și se eliberează la ora 12.00, dar există și multe cazuri în care aceste ore diferă (de exemplu, preluare la ora 16.00 și eliberare la ora 10.00). La unele hoteluri, în limita disponibilității, camerele pot fi păstrate după ora oficială a eliberării, contra unui supliment care va fi achitat de către client la recepția hotelului.

La eliberarea camerelor turiștii au obligația să verifice și să achite notele de plată pentru serviciile consumate (minibar etc).

Daunele produse unității turistice cad în responsabilitatea celui care le-a generat.

Tipuri și facilități camere

În fiecare cameră se poate caza un număr de turiști corespunzător tipului camerei (de exemplu, într-o cameră single se va caza o singură persoană, într-o cameră dublă 2 persoane, într-o cameră triplă 3 persoane ș.a.m.d).

În general, tariful pentru cazarea în cameră single reprezintă minim circa 80% din tariful unei camere duble, putând merge până la 100%, în funcție de politica unității de cazare.

Camerele duble pot avea 2 paturi (twin), pat matrimonial (french bed) sau canapea extensibilă, în cazul unor pensiuni, apartamente etc.

Camerele se alocă direct la recepția unității de cazare. Agenția nu are obligația alocării unui anumit tip de camere la hotelurile unde s-a făcut rezervarea, decât dacă acest lucru a fost în mod clar precizat în contractul turistic (în general, pentru camerele cu aer condiționat, cu vedere la mare, cu mai multe facilități etc. se plătește un supliment).

Pierderea bagajelor, actelor sau obiectelor personale

Răspunderea privind pierderea, furtul, deteriorarea bagajelor, a obiectelor personale sau a actelor de călătorie aparține turiștilor.

Cele mai multe hoteluri pun la dispoziția turiștilor seifuri pentru păstrarea pașapoartelor, a banilor sau a lucrurilor de valoare, pe care este recomandat să le folosiți.

În cazul pierderii bagajelor sau a furtului din bagaje pe durata transportului cu avionul, turistul își va adresa plângerea direct companiei aeriene.

Turistul se face direct corespunzător pentru consecințele ce decurg din pierderea actelor de identitate sau a documentelor de călătorie.

Mese

În Italia micul dejun este de regulă simplu, de tip continental, italienii nepunând accent deosebit pe acesta.

Este interzis să se scoată mâncare sau băutură din restaurante sau să se introducă mâncare sau băutură în restaurante pentru consum.

Restaurantele sunt clasificate conform regulilor în vigoare în Italia.

Cinele festive (Crăciun, Revelion, Paște etc) se desfășoară conform tradițiilor italiene, acestea putând să nu corespundă din punct de vedere al imaginii, cantității sau calității cu cele din România. Fiecare țară are cutume și percepții diferite asupra acestor evenimente, care pot să nu corespundă întotdeauna cu așteptările turiștilor străini. În general, prețurile care se percep pentru cinele festive nu se referă exclusiv la contravaloarea meselor respective, ci sunt prețuri conjuncturale, care acoperă așa-zisa “taxă pe eveniment”.

Transport

Transportul se asigură cu autocare și companii aeriene licențiate.

În cazul transportului cu autocarul, se fac opriri în mod regulat pentru necesități, masă etc. Toaletele din autocare nu se folosesc, iar fumatul este interzis.

În cazul solicitării de bilete de avion, oferta este valabilă în momentul primirii. Taxele de aeroport și securitate pot fi modificate de către companiile de zbor fără înștiințare prealabilă, Agenția urmând a informa turiștii despre aceste modificări (în cazul în care serviciile turistice au fost contractate prin Agenție). În această situație, Agenția își rezervă dreptul de a modifica suma aferentă taxelor de aeroport și securitate.

Fiecare companie aeriană impune o greutate maximă admisă a bagajelor de cabină sau de cală. Excedentul de bagaje se monitorizează (atât la plecare, cât și la retur) și se taxează suplimentar.

Circuite

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regulă seara, putând apărea întârzieri din cauza condițiilor de trafic, vremii etc. Orele de sosire la cazare variază de la o zi la alta, în funcție de programul turistic. Agenția nu se face răspunzătoare pentru nerespectarea sau întârzierea programului turistic din cauza condițiilor de trafic (ambuteiaje, închiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii sau a vămilor.

Turistul se face direct răspunzator pentru consecințele ce decurg din nerespectarea de către el a programului excursiei.

Ghizi

Conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor, așezămintelor de cult etc. Astfel, ghizii români vor oferi explicații turiștilor doar în afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizați locali, acolo unde nu sunt prevăzuți în program, putând fi posibil doar dacă grupul de turiști consimte la angajarea acestora, urmând eventual ca ghidul român să efectueze traducerea.

Din cauza intereselor și gusturilor diferite ale turiștilor, vizitarea muzeelor se poate face individual, cu stabilirea în prealabil de către ghid a locului și orei de întâlnire cu grupul.

Anumite obiective turistice incluse în program își pot modifica orarul de vizitare fără înștiințare prealabilă. Agenția nu poate fi făcută răspunzătoare în acest sens.

Tururi de oraș

Tururile de oraș se fac pietonal sau cu mijloace de transport locale, dacă în program nu este precizat altfel. Mai ales în orașele mari autocarele nu au voie să intre în incinta sau în apropierea anumitor obiective turistice.

Excursii opționale

Excursiile opționale se referă la acele excursii care nu sunt incluse în costul pachetului turistic, acestea putând fi cumpărate sau nu de către turiști. În anumite cazuri, excursiile opționale se achită direct la Agenție, iar în alte cazuri se achită pe parcursul sejurului sau circuitului.

Târguri, conferințe și alte evenimente

De regulă, tarifele cresc în perioadele în care se desfășoară târguri, congrese sau alte evenimente (sărbători locale, expoziții, festivaluri etc).

Reclamații

În cazul existenței unor reclamatii referitoare la prestarea serviciilor turistice, reclamațiile se vor depune în scris la unitatea prestatoare în timpul efectuării sejurului, însă se va notifica și Agenția sau reprezentantul acesteia.

Forța majoră

Forța majoră exonerează Agenția de orice răspundere.

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează