Cum ajungi de la aeroport Catania în centru?

Cum ajungi de la aeroport Catania în centru?

Aeroportul din Catania

Aeroportul Catania-Fontanarossa este principalul aeroport al Siciliei, fiind urmat de aeroportul din Palermo. Numele său oficial este Aeroportul Vincenzo Bellini, după faimosul compozitor al operei "Norma", născut în Catania. În anul 2024, aeroportul a împlinit 100 de ani de existență.

Aeroportul Catania-Fontanarossa are trei terminale, însă doar două dintre ele sunt folosite.

Distanța aeroport Catania-centru

Distanța dintre aeroportul din Catania și centrul orașului este de doar 6 kilometri. Se parcurge cu mașina în 15-20 de minute.

Transport aeroport Catania-centru

Transportul de la aeroport spre centrul orașului Catania se face cu autobuz, tren, taxi sau transfer privat. Dacă plănuiești să vezi mai multe obiective din Sicilia, poți închiria și o mașină.

Autobuz

Societatea AMTS (Azienda Metropolitana Trasporti e Sosta Catania), prin linia Alibus, leagă aeroportul cu centrul orașului Catania, ajungând atât la gară (Stazione Centrale), cât și pe Via Etnea (principala stradă comercială). Durata călătoriei este de circa 15 minute până la gară, respectiv 30 de minute până pe Via Etnea.

Autobuzele Alibus merg de la aeroport spre centrul orașului Catania.
Autobuzele Alibus merg de la aeroport spre centrul orașului Catania.

Prețul unui bilet este de 4 EUR, iar biletul este valabil pentru toate liniile urbane ale AMT, pentru o durată de 90 de minute.

Biletele Alibus pot fi cumpărate direct în autobuz (cu numerar sau card), prin aplicația AMT Catania (Google Play sau App Store) sau la revânzătorii autorizați.

Stația se află chiar în fața aeroportului, imediat cum ieși din terminal. Autobuzele circulă cu o frecvență de circa 25 de minute (dar nu ajung întotdeauna la ora specificată în program).

Bilet Alibus
Bilet Alibus

Tren

Nu există o legătură directă cu trenul de la aeroport Catania spre centru. Va trebui mai întâi să iei un autobuz (naveta 524S) până la gara Fontanarossa (1 EUR, circulă din 10 în 10 minute) și apoi tren (2,2 EUR) până la Stazione Centrale. Aceasta se află la circa 20 de minute de mers pe jos de centrul orașului (Piazza Duomo).

Biletele integrate (autobuz+tren) au prețul de 3,2 EUR și se pot cumpăra din gară (la retur) sau de pe Trenitalia.com, selectând Catania Aeroporto Fontanarossa Bus. Atenție! Dacă selectezi doar Catania Aeroporto Fontanarossa, prețul va cuprinde doar biletul de tren, nu și serviciul de transfer cu autobuz de la aeroport la gara Fontanarossa sau invers.

Gara din Catania
Gara din Catania

Transfer privat

Varianta de transfer privat de la Catania în centru este cea mai comodă, dar este și mai costisitoare. Este convenabilă atunci când călătorești în grup. Prețurile sunt în jur de 50 EUR pentru un grup de 3 persoane sau 60 EUR pentru un grup de 8 persoane.

Taxi

Stația de taxi se află în fața terminalului de sosiri al aeroportului din Catania. Mașinile de taxi din Catania au culoarea albă și au număr de identificare.

Tarifele pentru taxi, stabilite de municipalitatea din Catania, sunt:

Dacă nu găsești taxi în fața aeroportului, poți suna la Radiotaxi Catania (+39 095 330966 sau +39 095 8833). Tariful pentru un taxi de la aeroport spre centru (maxim 4 pers.) pornește de la 20 EUR.

O altă posibilitate este să iei Uber.

Închirieri auto aeroport Catania

Dacă nu ai de gând să stai doar în Catania și vrei să vezi mai mult din Sicilia, poți lua în calcul varianta închirierii unei mașini de la aeroport. Îți va fi util și articolul despre închirierea de mașini în Sicilia.

Vezi oferte rent-a-car aeroport Catania

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează