Cum ajungi de la aeroportul din Bologna în centru?

Cum ajungi de la aeroportul din Bologna în centru?

Aeroportul din Bologna este principalul aeroport al regiunii Emilia-Romagna. Denumirea oficială este Aeroportul Guglielmo Marconi, în onoarea inventatorului telegrafiei fără fir, care s-a născut în Bologna (vezi și articolul despre zboruri România-Bologna).

Aeroportul din Bologna se află la o distanță de circa 7 km de centrul orașului. Distanța dintre aeroport și Gara Centrală (Stazione Centrale) este de 6 km.

Transportul de la aeroport la Gara Centrală din Bologna se poate face cu tren, autobuz sau taxi. Dacă vrei să vizitezi și împrejurimile orașului, poți închiria o mașină. Există și varianta de a rezerva un transfer privat.

Tren

Cel mai rapid și mai ușor transfer de la aeroport în centrul orașului Bologna se face cu trenul Marconi Express, recent introdus. Acesta asigură legătura dintre aeroport și Gara Centrală în doar 7 minute.

Trenurile sunt automate, fără conductor și funcționează în fiecare zi, între orele 05.40 și 24.00. Gara se află la primul etaj al terminalului și este semnalizată prin indicatoare Marconi Express.

Odată ce ai aterizat pe aeroportul din Bologna, caută indicatoarele Marconi Express.
Odată ce ai aterizat pe aeroportul din Bologna, caută indicatoarele Marconi Express.
Gara trenului Marconi Express se află la primul etaj al terminalului.
Gara trenului Marconi Express se află la primul etaj al terminalului.

Traseul trenului Marconi Express este: aeroport Bologna – Lazzaretto – Stazione Centrale (Gara Centrală).

Prețul unui bilet este de 12,8 EUR/sens sau 23,3 EUR/dus-întors.

Biletele Flex au valabilitate de 12 luni din momentul achiziționării, dar returul trebuie efectuat în interval de maxim 30 de zile de la data primului transfer.

Din anul 2024, biletele cu dată fixă aeroport-Gara Centrală cumpărate prin aplicația Roger, direct cu cardul la turnichete sau online includ și transportul public în Bologna timp de 75 minute.

Ieșirea din aeroport spre stația trenului Marconi Express
Ieșirea din aeroport spre stația trenului Marconi Express

Biletele se pot cumpăra online, prin aplicația Roger, la ghișeele și automatele de bilete din aeroport și gară sau se pot plăti direct la turnichete cu card contactless.

Familiile alcătuite din maxim 2 adulți și 3 copii cu vârsta între 5 și 16 ani vor achita 25,6 EUR/sens, respectiv 48,9 EUR/dus-întors (aceste bilete se pot cumpăra doar online).

Atenție! Pentru a putea ieși din gară va trebui să scanezi din nou codul QR al biletului sau să folosești același card pe care l-ai utilizat la intrare. În mod similar, va trebui să folosești același card pe care l-ai utilizat la dus pentru a avea preț mai mic (10,5 EUR în loc de 12,8 EUR) la călătoria de întors (valabil doar dacă returul are loc în interval de maxim 30 de zile de la dus).

În cazul în care plătești cu cardul, este posibil ca inițial să ți se oprească o suma mai mică, dar acest lucru va fi reglat câteva zile mai târziu, când ți se va returna suma inițială, dar ți se va opri costul real al călătoriei cu trenul (12,8 EUR la dus, respectiv 10,5 EUR la întors).

Poți plăti călătoria de la aeroport la Gara Centrală din Bologna direct cu cardul.
Poți plăti călătoria de la aeroport la Gara Centrală din Bologna direct cu cardul.

În timpul nopții trenurile sunt înlocuite de linia de autobuz Marconi Express 940. În acest caz durata transferului între aeroport și Gara Centrală este de circa 30 minute. Cursele de la aeroport spre Gara Centrală din Bologna pleacă la orele 01.15 și 04.30, iar cele de la Gara Centrală spre aeroport la orele 04.00 și 00.42. Autobuzul face o oprire în stația Lazzaretto din via Terracini.

Biletele pentru autobuzul de noapte au același preț și modalități de cumpărare ca și cele pentru tren.

Trenul automat Marconi Express te duce în 7 minute de la aeroportul din Bologna la Stazione Centrale.
Trenul automat Marconi Express te duce în 7 minute de la aeroportul din Bologna la Stazione Centrale.

Autobuz

În timpul verii, în perioada 5 iunie-8 septembrie 2024, este operațional și autobuzul electric Marconi Express 949. Acesta asigură legătura dintre aeroport și centrul orașului Bologna, ajungând în Piazza Malpighi, fără opriri intermediare.

Autobuzul circulă între orele 04.00 (plecare din Piazza Malpighi) și 02.00 (ultima cursă de la aeroportul din Bologna la ora 01.32), cu o frecvență de 33 de minute.

Prețul biletului este identic cu cel al trenulețului Marconi Express (12,8 EUR/sens). Biletul se poate plăti cu cardul direct în autobuz și este valabil timp de 75 de minute și pe celelalte linii urbane. Fără integrare cu transportul urban, prețul biletului (Flex solo Bus 949) este de 9,8 EUR/cursă și se poate cumpăra online, la automatele din aeroport sau prin aplicația Roger.

Un alt autobuz care face legătura între aeroport și Bologna este autobuzul 944 al societății TPER. Acesta te va duce doar până la Ospedale Maggiore (cu excepția ultimelor două curse, care ajung și la Gara Centrală), de unde va trebui să iei alte mijloace de transport pentru a ajunge în centrul orașului.

Durata călătoriei de la aeroport la Ospedale Maggiore este de circa 20 minute, iar autobuzul va opri și la Birra, Triumvirato, Pontelungo și Santa Viola.

Autobuzul circulă între orele 5 și 00.45. Doar ultimele două curse ajung la Gara Centrală, plecând de la aeroport la orele 00.15 și 00.45.

Biletul costă 4 EUR/sens, trebuie validat la urcarea în autobuz și este valabil timp de 75 de minute de la validare și pe celelalte mijloace de transport public din zona urbană (trebuie validat la fiecare schimbare de autobuz).

Biletele pot fi cumpărate online, prin aplicația Roger sau de la automatele din aeroport.

Taxi

Tariful pentru cursele cu taxi de la aeroportul din Bologna, stabilit de autoritățile locale, este de minim 11 EUR, la care se adaugă costul de 1,25EUR/km și încă 1 EUR taxa de aeroport.

În cazul mașinilor de taxi de peste 5 locuri se adaugă 1 EUR.

Închiriere de mașină

O altă variantă de transport, utilă dacă intenționezi să vizitezi zona din jurul orașului sau să te deplasezi mai departe, este să închiriezi o mașină de la aeroportul din Bologna.

Rent a Car Bologna

Transfer privat

Pot exista unele situații în care să ai nevoie de un transfer privat.

Te-ar putea interesa și:

Ce să mănânci în Bologna? Ce să mănânci în Bologna?
Bologna înseamnă mortadella, tortellini și în general mâncare bună. Află mai multe despre gastronomia și mâncarea tradițională din Bologna!
Detalii

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează