Vizitează Muzeul Ferrari din Modena sau Maranello

Vizitează Muzeul Ferrari din Modena sau Maranello

Legenda Ferrari s-a născut în regiunea Emilia Romagna. Există acolo două muzee Ferrari, ambele aflate în apropiere de Bologna: Muzeul Enzo Ferrari din Modena și Muzeul Ferrari din Maranello.

Muzeul Enzo Ferrari din Modena

Muzeul Enzo Ferrari (MEF) a fost inaugurat în anul 2012, fiind construit în jurul casei în care s-a născut și a lucrat Enzo Ferrari, fondatorul faimoasei Scuderia Ferrari.

Clădirea modernă proiectată pentru a găzdui muzeul are, nu întâmplător, culoarea galbenă: galben este atât culoarea siglei Ferrari (scutul cu un cal ridicat în două picioare), cât și culoarea istorică a orașului Modena.

Muzeul se întinde pe mai bine de 3000mp și cuprinde, în afară de zona expozițională, o sală de evenimente, un magazin și o cafenea.

Bilete la Muzeul Enzo Ferrari Modena

Prețurile biletelor de intrare la Muzeul Enzo Ferrari din Modena sunt următoarele:

Cumpără bilet la Muzeul Enzo Ferrari Modena

Există și un bilet combinat pentru a vizita atât Muzeul Ferrari Maranello, cât și Muzeul Enzo Ferrari Modena (vizita ambelor muzee trebuie făcută într-un interval de 48h). Prețul unui bilet este de 38 EUR/adult, 12 EUR/copil sub 19 ani însoțit de membrii familiei.

Un bilet avantajos este Discover Ferrari Museum & Pavarotti land, care oferă acces la ambele muzee Ferrari (cel din Modena și cel din Maranello) și la Muzeul Casa Pavarotti din Modena, precum și reduceri la magazinul Ferrari din Maranello și în alte muzee și crame. Prețul acestui bilet este de 48 EUR pe site-ul Ferrari, respectiv de 46,5 EUR pe GetYourGuide. Vizitarea celor trei muzee trebuie făcută în aceeași zi.

CUMPĂRĂ BILET FERRARI MUSEUM & PAVAROTTI LAND

Program

Orarul de funcționare al Muzeului Enzo Ferrari din Modena este următorul:

Muzeul Ferrari din Maranello

Muzeul Ferrari din Maranello (fosta Galleria Ferrari) se află la 300m de Fabrica Ferrari. În realizarea sa a fost implicat și Enzo Ferrari, însă acesta nu a mai apucat să-l vadă devenit realitate. Muzeul a fost inaugurat în anul 1990, la 2 ani de la moartea sa, chiar în ziua în care fondatorul ar fi împlinit 92 de ani. O nouă aripă a fost adăugată în anul 2004.

Muzeul, întins pe circa 2500mp, are în centru istoria acestor mașini legendare. Pe lângă modelele de automobile, muzeul cuprinde fotografii, medalii, trofee și alte obiecte legate de mașinile de curse, dar și un magazin de suvenire.

Bilete la Muzeul Ferrari Maranello

Biletele pentru Muzeul Ferrari din Maranello au același preț ca cele pentru muzeul din Modena. Astfel, un bilet de intrare la Muzeul Ferrari Maranello costă:

CUMPĂRĂ BILET MUZEUL FERRARI MARANELLO

Fabrica Ferrari

Alături de muzeu, la Maranello se pot vizita și Fabrica Ferrari și circuitul Fiorano, cu un tur panoramic de 45 minute cu un shuttle bus (pe durata vizitei nu se coboară din autobuz).

Prețul unui bilet pentru acest tur panoramic este de 20 EUR/pers., ceea ce înseamnă un total de 47 EUR pentru biletul de intrare la Muzeul Ferrari de la Maranello și turul cu autobuz al circuitului și fabricii.

Cumpără bilet muzeu Maranello+tur fabrică și circuit

Program

Muzeul Ferrari Maranello are următorul program de funcționare:

În perioada aprilie-octombrie ultima intrare este la ora 18.15, iar în perioada noiembrie-martie ultima intrare se face la ora 17.15.

Muzeul este închis în datele de 25 decembrie și 1 ianuarie.

Cum ajungi din Bologna la Maranello?

Din Bologna nu există tren sau autobuz direct până la Maranello. Gara cea mai apropiată este cea din Modena. Pentru a ajunge cu transportul public din Bologna în Maranello ai două variante:

  1. Cu trenul sau cu autobuzul până la Modena (mai rapid este cu trenul) și de acolo vezi mai jos (Cum ajungi din Modena în Maranello).
  2. Cu autobuzul din gara Bologna Centrale până la Vignola (care se află la 15 km de Maranello, iar durata călătoriei este de circa 1 oră). Din autogara din Vignola (Via Montanara) va trebui apoi să iei autobuzul nr. 640 al companiei SETA spre Maranello, în direcția Sassuolo (durata călătoriei este de circa 20 minute).

Cum ajungi din Modena în Maranello?

Cu shuttle bus

Varianta simplă și directă este să iei un shuttle bus de la gara din Modena. Acesta va face două opriri: prima la Muzeul Enzo Ferrari din Modena și a doua la Muzeul Ferrari din Maranello.

Shuttle bus are prețul de 12 EUR/pers./dus-întors și efectuează două curse pe zi, una în cursul dimineții și alta în cursul după-amiezei.

 

Cu autobuzul

Dacă vii cu trenul de la Bologna, va trebui să cobori în gara din Modena și apoi să iei unul dintre autobuzele societății SETA până la Autostazione Modena, de unde pleacă cursele spre Maranello. 

Dacă te afli deja în Modena, du-te direct la Autostazione Modena. De acolo poți lua unul dintre următoarele autobuze spre Maranello (durata unei curse este de 25-40 de minute):

Autogara din Maranello se află în Via Grizzaga. Stația cea mai apropiată de Muzeul Ferrari este Via Abetone Inferiore.

Cu trenul

Există și o variantă de tren și autobuz, astfel: tren de la Modena la Sassuolo, iar de la Sassuolo autobuzul 640 în direcția Vignola, până la Maranello, aflat la circa 9 kilometri distanță.

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează