Cum ajungi de la Aeroportul Ciampino la Roma (2024)

Cum ajungi de la Aeroportul Ciampino la Roma (2024)

Aeroportul Roma Ciampino

Aeroportul Ciampino (CIA) este cel de-al doilea aeroport din Roma, după Aeroportul Fiumicino, fiind folosit în special pentru cursele low cost. Numele său complet este Aeroportul Internațional Roma - Ciampino "Giovan Battista Pastine", fiind dedicat memoriei unui pilot italian din Primul Război Mondial.

Inaugurat în anul 1916, Ciampino a funcționat mai întâi doar ca aeroport militar, iar în anul 1930 a fost deschis și pentru traficul civil. Chiar și astăzi un sfert din suprafața aeroportului are specific militar. Până în anul 1961, când a fost deschis Fiumicino, Ciampino a fost singurul aeroport al Romei.

Aeroportul are un singur terminal, pentru sosiri și plecări.

Distanța Ciampino-Roma

Aeroportul Ciampino se află în partea de sud-est a Romei, în apropiere de centura orașului și este situat mai aproape de centru decât Aeroportul Fiumicino.

Distanța între aeroport și centrul orașului Roma (Gara Termini) este de circa 15 km.

Transport Aeroport Ciampino – Roma centru

Transferul de la Ciampino spre centrul Romei se face destul de ușor, cu shuttle bus (transport direct), autobuz+tren, autobuz+metrou, taxi, transfer privat sau cu o mașină închiriată.

1. Shuttle bus

Autocarele de tip shuttle bus asigură transportul direct între aeroportul Ciampino și gara Termini și au stația de plecare în piața situată în fața terminalului.

Autocarele reprezintă varianta cea mai comodă, cu transfer direct și rapid (fac 40-50 de minute până la Termini, în funcție de trafic) și loc în cală pentru bagaje.

Prețurile biletelor cumpărate online sunt în multe cazuri mai mici decât al celor cumpărate direct de la șofer. Biletele online sunt valabile pentru toate cursele companiei respective din acea zi. Pentru a-ți păstra prioritatea la îmbarcare, asigură-te că ajungi cu 20 minute înainte de plecare.

Autocarele tip shuttle bus pleacă din fața terminalului aeroportului Ciampino.
Autocarele tip shuttle bus pleacă din fața terminalului aeroportului Ciampino.

Autocar SIT Bus Shuttle

Autocarele SIT Bus Shuttle (Societa' Italiana Trasporti) pleacă de la peronul 2 din fața aeroportului și au stații în Ciampino (Via Luigi Einaudi) și în Roma lângă Gara Termini, în fața Hotelului Royal Santina (Via Marsala nr. 25).

Prețul unui bilet (cumpărat online) Roma Ciampino-Roma Termini este de 6 EUR/sens și 11 EUR/dus-întors, iar copiii sub 4 ani au gratuitate. Biletele cumpărate direct de la șofer au prețuri mai mari.

Rezervă bilet SIT Bus

Autocar Terravision

Autocarele Terravision pleacă de la Aeroportul Ciampino (peronul 1), mai fac o oprire în centrul localității Ciampino și apoi opresc direct în Roma, la Gara Termini (Via Giolitti nr. 32-34-36-38).

Prețul unei călătorii Ciampino-Termini este 6 EUR/sens, respectiv 11 EUR/dus-întors. Copiii până la 4 ani inclusiv călătoresc gratis.

REZERVĂ BILET Terravision

Shuttle bus Terravision
Shuttle bus Terravision

Rome Airport Bus

Serviciul Rome Airport Bus este operat de firma Schiaffini, iar autocarele pleacă de la peronul 3 din fața aeroportului și opresc în Roma la Gara Termini, pe Via Giolitti.

Prețul unui bilet de la aeroportul Ciampino la gara Termini este de 6,9 EUR, iar pentru dus-întors este de 9,9 EUR.

Autocarele shuttle bus sunt cea mai comodă variantă de a călători de la aeroportul Ciampino la gara Termini din Roma.
Autocarele shuttle bus sunt cea mai comodă variantă de a călători de la aeroportul Ciampino la gara Termini din Roma.

2. Autobuz și tren/ metrou

Autobuzele leagă aeroportul de gara din localitatea Ciampino (urmând ca de acolo să continui călătoria spre Termini sau spre alte stații de tren sau metrou) și de liniile de metrou din Roma.

Autobuzele sunt varianta de transport cea mai ieftină, dar nu și cea mai comodă sau rapidă. Autobuzele vor opri în multe stații, iar tu vei călători cu bagajele lânga tine și foarte probabil stând în picioare. Dacă alegi să mergi cu autobuzul, nu uita să validezi biletul la urcare.

Biletele se pot cumpăra online sau la punctele de vânzare din cadrul terminalului Sosiri. Stația se află în piața situată în fața terminalului. 

Autobuz + tren

Din aeroport nu există conexiune directă cu trenul spre Roma. Autobuzele Atral asigură legătura cu gara din Ciampino, de unde poți lua trenul spre stația Termini.

Durata călătoriei între aeroport și gara Ciampino este de 10 minute, la care se adaugă timpul până la Termini. Există un unic bilet tren+autobuz, prin serviciul Ciampino Airlink și îl poți cumpăra de la punctele de vânzare din aeroport. Prețul unui bilet autobuz+tren între aeroport Ciampino și Roma Termini este de 2,7 EUR, cu gratuitate pentru copiii sub 4 ani.

Autobuz + metrou

Autobuzele Atral fac legătura și între Aeroportul Ciampino și stația de metrou Anagnina (Linia A), de unde poți continua cu metroul.

Durata călătoriei între aeroport și stația de metrou Anagnina este de circa 20 de minute, iar prețul unei călătorii este de 1,2 EUR.

Pe de altă parte, autobuzele Atac fac legătura între Aeroportul Ciampino și următoarele stații de metrou din Roma:

Prețul unui bilet este de 1,5 EUR, cu valabilitate 100 de minute de la prima validare (inclusiv pentru o cursă cu metroul).

3. Taxi

Stația de taxi se află tot în piața din fața aeroportului. Tarifele sunt fixe, fiind stabilite de Primăria din Roma.

O călătorie cu taxi de la Ciampino până în centrul Romei (în interiorul zidului lui Aurelian) costă 31 EUR/mașină și durează circa 30 minute.

4. Transfer privat

Transferul privat este cea mai comodă (dar și mai costisitoare) modalitate de a ajunge de la Aeroportul Ciampino direct la hotel în Roma.

Verifică și variantele de transfer privat oferite de KiwiTaxi.

Rezervă transfer privat

5. Închiriere mașină

Dacă stai mai mult în Roma și ai de gând să vizitezi mai multe obiective, inclusiv din afara orașului, poate fi convenabil să închiriezi o mașină.

Vezi oferte Rent-a-Car Roma Ciampino

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează