Cum ajungi de la Aeroportul Fiumicino la Roma? (2024)

Cum ajungi de la Aeroportul Fiumicino la Roma? (2024)

Aeroportul Roma Fiumicino

Aeroportul Fiumicino (FCO) este principalul aeroport din Roma și cel mai mare aeroport al Italiei. Numele oficial al aeroportului este Aeroportul Internațional Leonardo da Vinci.

Aeroportul Roma Fiumicino are 5 terminale, dar doar două sunt operaționale pentru pasageri (Terminalul 1 și Terminalul 3).

Distanța Aeroport Fiumicino – centru Roma

Aeroportul Leonardo da Vinci este situat mai departe decât Aeroportul Ciampino, aflându-se la sud-vest de Roma, în localitatea Fiumicino, pe malul Mării Tireniene. 

Distanța de la Aeroportul Fiumicino până în centrul Romei este de aproximativ 32 km.

Transport Aeroport Fiumicino – centru Roma

Serviciile de transport de la Aeroportul Fiumicino până în centrul Romei (gara Termini) sunt asigurate de autocare tip shuttle bus, tren, autobuze sau taxi. Biletele se pot cumpăra online (de obicei la prețuri mai mici) sau din aeroport. Există și posibilitatea de tranfer privat sau de închiriere mașină.

1. Shuttle bus

Există mai multe firme care oferă servicii de transport cu autocar shuttle bus de la Aeroport Fiumicino la gara Termini.

Biletele online sunt valabile pentru toate cursele companiei respective din acea zi. Pentru a-ți păstra prioritatea la îmbarcare, asigură-te că ajungi cu 20 minute înainte.

Autocar Terravision

Autocarele Terravision asigură servicii de transfer tip shuttle bus de la Aeroport Fiumicino la gara Termini (stazione Termini) din Roma. Durata călătoriei este de aproximativ o oră.

Stația autocarelor Terravision se află lângă Terminalul 3 al aeroportului, la peronul 14. În Roma opresc la gara Termini, pe Via Giolitti nr. 32-34-36-38.

Prețul unui bilet este de 6 EUR/sens, respectiv 11 EUR/dus-întors, iar copiii sub 5 ani au gratuitate.

REZERVĂ BILET TERRAVISION

Shuttle bus Terravision
Shuttle bus Terravision

Autocar SIT Bus Shuttle

Autocarele SIT Bus Shuttle (Societa' Italiana Trasporti) pleacă tot de la Terminalul 3, de la peronul 12. Conectează aeroportul Fiumicino cu zona Vatican și cu gara Termini, făcând opriri la Circonvallazione Aurelia nr. 19, Via Crescenzio nr. 19 (Vatican) și Via Marsala nr. 25 (Roma Termini, în fața Hotelului Royal Santina).

Durata călătoriei este de aproximativ o oră, iar prețul unui bilet cumpărat online este de 7 EUR/sens, respectiv 13 EUR/dus-întors.

Copiii sub 4 ani au gratuitate.

Rezervă bilet SIT BUS

Rome Airport Bus

Autocarul Rome Airport Bus, operat de firma Schiaffini, pleacă de la Terminalul 3, peronul 15 și oprește în Roma la Gara Termini, pe Via Giovanni Giolitti.

Prețul unui bilet Aeroport Fiumicino-Gara Termini este de 6,9 EUR/sens, respectiv 9,9 EUR/dus-întors.

Rome Airport Bus este operat de firma Schiaffini.
Rome Airport Bus este operat de firma Schiaffini.

T.A.M. Bus

Autocarele TAM Bus pleacă de la Terminalul 3, peronul 13 și fac oprire în centrul orașului Fiumicino, la Roma Ostiense (Piazza XII Ottobre 1492) și Roma Termini (Via Giolitti 34).

Prețul unui bilet este de 6 EUR/sens și 11 EUR/dus-întors pentru interval orar fix, respectiv 7 EUR/sens și 12 EUR/dus-întors pentru orice cursă din ziua respectivă. Copiii sub 5 ani călătoresc gratuit.

Shuttle bus T.A.M.
Shuttle bus T.A.M.

2. Tren

Chiar în interiorul aeroportului Fiumicino există o gară de unde poți lua trenul numit Leonardo Express, operat de Treinitalia, care te va duce în circa 30 de minute, fără a face alte opriri, în centrul Romei, la Termini. Prețul unui bilet este de 14 EUR, iar călătoria este gratuită pentru copiii sub 4 ani.

Există și trenuri regionale, dar nu au conexiune directă cu Termini, ci va trebui să schimbi la stația Trastevere sau la Tiburtina. Prețul unui bilet este de 8 EUR.

Înainte de a te urca în tren, va trebui să validezi biletul la aparatele speciale.

Trenul Leonardo Express asigură legătura directă între Aeroportul Fiumicino și Gara Termini din Roma.
Trenul Leonardo Express asigură legătura directă între Aeroportul Fiumicino și Gara Termini din Roma.

3. Autobuz

Autobuzele Cotral pleacă de la Terminalul 1 și leagă Aeroportul Fiumicino cu gările Termini și Tiburtina.

Biletul de la aeroport Fiumicino spre centrul Romei se numește Air Terminal Fiumicino și costă 5 EUR la punctele de vânzare, respectiv de 7 EUR dacă îl cumperi direct din autobuz.

4. Taxi

Tarifele pentru o călătorie cu taxi de la Aeroportul Fiumicino spre centrul Romei sunt fixe și sunt stabilite de Primărie. Stațiile de taxi se găsesc la ieșirile din terminale.

Prețul unei călătorii (până în interiorul Zidurilor Aureliene) este de 50 EUR, iar durata este în jur de 50 de minute.

5. Transfer privat

Transferul privat este o modalitate simplă și comodă (dar mai scumpă) de a ajunge de la Aeroportul Fiumicino direct la hotel în Roma.

Verifică și variantele de transferuri oferite de KiwiTaxi.

Rezervă transfer privat

6. Închiriere mașină

O soluție alternativă, care îți va fi de folos dacă ai de gând să vizitezi mai mult obiective din jurul Romei, este să închiriezi o mașină de la aeroport.

Vezi oferte Rent-a-Car Roma Fiumicino

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează