Cum ajungi de la Aeroportul din Genova în oraș?

Cum ajungi de la Aeroportul din Genova în oraș?

În Genova există un singur aeroport, care se află chiar în oraș. Aeroportul din Genova poartă oficial numele de "Aeroportul Internațional Cristoforo Colombo", în cinstea faimosului explorator. Este cel mai mare aeroport din regiunea Liguria și este situat pe o peninsulă din cartierul Sestri Ponente.

Aeroportul are un singur terminal, care cuprinde zona de sosiri și zona de plecări.

Transport aeroport – centru Genova

Distanța dintre aeroportul Genova și centrul orașului este de aproximativ 7 km, ca atare transferul dinspre aeroport se face rapid, în circa 30-40 minute. 

1. Shuttle bus

Cea mai comodă modalitate de transport spre centrul Genovei este un shuttle bus care poartă numele de Volabus și care aparține companiei locale de transport AMT. Autobuzul circulă în fiecare zi, între orele 5.30 dimineața și 12 noaptea.

Stația se află chiar în fața zonei de Sosiri și o vei vedea imediat cum ieși din aeroport.

Traseul Volabus: aeroport - Gara Principe (Piazza Principe) - Piazza de Ferrari – Gara Brignole

Transferul cu Volabus de la aeroport până în centrul Genovei durează în jur de 30 de minute.

Biletul are valabilitatea de 60 de minute și îți dă posibilitatea de a efectua o singură cursă cu Volabus și de a călători cu celelalte mijloace de transport din rețeaua AMT, în limita acestui interval de timp. Nu uita ca atunci când te urci în autobuz să validezi biletul!

Biletele Volabus se pot cumpăra fie online sau de la automatele din aeroport, la tariful de 5 EUR/pers., fie direct de la șofer sau de la ghișeul de informații turistice din aeroport (situat în partea dreaptă), la tariful de 6 EUR/pers.

Copiii sub 10 ani au gratuitate.

Pentru trei persoane care călătoresc împreună există un bilet de grup de 13 EUR. 

Biletele online se pot achiziționa de pe site-ul companiei AMT (amt.genova.it) sau de pe aplicația de telefon mobil AMT Genova. Aici apare o problemă – nu poți accesa site-ul, respectiv descărca aplicația din România, vei avea nevoie de un VPN italian. Diverși furnizori de servicii VPN (ex: Nord VPN, Shark VPN) oferă perioade trial de câteva zile pe care le puteți folosi pentru a face rezervările necesare și pentru a vă informa.

Sfatul nostru: pentru a cumpăra bilete online, așteaptă până te poți conecta la un wi-fi italian (de exemplu, în aeroport ai la dispoziție 3 ore de Wi-Fi gratuit) și dacă intenționezi să te deplasezi mai mult cu mijloacele de transport prin Genova sau împrejurimi, descarcă și folosește cu încredere aplicația AMT.

Ca și în celelalte mijloace de transport din Italia, trebuie să îți anunți intenția de a coborî la următoarea stație, apăsând pe butonul special, altfel este posibil ca autobuzul să nu oprească.

Atenție! Fă-ți un plan de rezervă pentru a ajunge de la aeroport în oraș și mai ales invers (pentru a nu risca să pierzi avionul) pentru că, din păcate, se mai întâmplă ca Volabus să întârzie sau chiar să nu sosească și nimeni nu te va anunța despre acest lucru (nouă ni s-a întâmplat…). 

Autobuzul Volabus în fața Aeroportului din Genova
Autobuzul Volabus în fața Aeroportului din Genova

2. Autobuz + tren

O altă modalitate de a ajunge în centrul Genovei este de a lua autobuzul (Airlink) spre gara din Sestri Ponente (circulă cam din 15 în 15 minute, între orele 6 și 22) și de acolo trenul spre una dintre cele două gări principale din Genova – Principe sau Brignole.

Autobuzul Airlink face aproximativ 5 minute până la gara din Sestri Ponente, iar de acolo mai ai 15 minute cu trenul până la la Stazione Principe, respectiv 20 minute până la Stazione Brignole.

Stația de autobuz se află în același loc cu stația de Volabus, în fața zonei de Sosiri, iar biletele pot fi cumpărate de la automatele din aeroport.

Prețul unui bilet de autobuz este de 1,5 EUR (îți dă posibilitatea să călătorești 100 minute în rețeaua AMT), la care se adaugă prețul biletului de tren.

3. Taxi

Chiar lângă stația de autobuze vei găsi și stația de taxi. Tarifele pentru taxi de la aeroportul din Genova sunt fixe, stabilite de Primărie – 7 EUR/pers. (minim 3 pers.) până la Gara Principe, respectiv 8 EUR/pers. până la Gara Brignole, cu un bagaj/pers. inclus. Pentru cursele nocturne și din zilele de duminică se adaugă un supliment de 1 EUR.

Sfatul nostru: înainte de a te urca în taxi, întreabă totuși taximetristul care va fi costul călătoriei!

4. Închiriere mașină

În final, o altă variantă de a ajunge în oraș este să închiriezi o mașină pe care să o preiei de la Aeroportul din Genova. Este soluția cea mai costisitoare, dar care îți dă cea mai mare libertate de mișcare și te ajută dacă ai de gând să te plimbi și prin împrejurimile orașului (de exemplu la Camogli, Portofino sau Ravello).

Vezi oferte Rent-a-Car Genova

5. Transfer privat

O posibilitate comodă, dar mai scumpă, de a ajunge de la aeroport în Genova este să îți rezervi un transfer privat.

Te-ar putea interesa și:

Genova Hop On Hop Off
de la
25 €
Genova Hop On Hop Off
Tur Hop On Hop Off în Genova: vizitează orașul în ritmul tău, cu autobuzul turistic care îți permite să te urci și să cobori la ce stație vrei.
Detalii

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează