Transport de la Aeroport Torino Caselle în Torino centru

Transport de la Aeroport Torino Caselle în Torino centru

Aeroportul din Torino poartă numele de Aeroportul Internațional Torino Caselle, după denumirea uneia dintre localitățile pe teritoriul cărora se află. Este principalul aeroport din regiunea Piemonte, fiind cunoscut și sub numele de Aeroportul Internațional Sandro Pertini (președinte al Italiei în anii ‘80).

Distanța de la Aeroportul Caselle până în centrul orașului Torino este de circa 19 km.

Transportul din Aeroport Caselle până în centrul orașului Torino se poate face cu shuttle bus, autobuz, tren, taxi sau transfer privat. Există și posibilitatea de a închiria o mașină de la aeroport.

1. Shuttle bus

Firma Flibco asigură servicii de transfer rapid cu autocar tip shuttle bus între aeroport și centrul orașului Torino. 

Autocarele pleacă de la terminalul de sosiri al aeroportului (în dreapta ieșirii) și opresc la autogara din Torino, în Corso Vittorio Emanuelle II nr. 131 (peronul 5), în fața Palatului de Justiție, fără a face opriri intermediare.

Durata călătoriei este de circa 25 minute, iar prețul unui bilet este de 6,99 EUR/sens. Copiii sub 4 ani călătoresc gratuit.

Rezervă bilet shuttle bus Flibco

2. Autobuz

Compania Arriva asigură servicii de transfer între Aeroport Caselle și Torino.

Autobuzele pleacă din fața terminalului Sosiri (cum ieși, mai mergi puțin spre dreapta, urmând indicatoarele) și opresc în localitățile Caselle și Borgaro Torinese și apoi în Torino, în Via Borgaro 103, pe Corso Umbria colț cu via Livorno și în apropierea gărilor Porta Susa și Porta Nuova.

Stația de autobuze Arriva se află puțin în dreapta ieșirii din zona Sosiri.
Stația de autobuze Arriva se află puțin în dreapta ieșirii din zona Sosiri.

Cursele de la anumite ore sunt Express, oprind direct în Torino, lângă gara Porta Susa și apoi în Piazza Carlo Felice, lângă gara Porta Nuova.

În timpul săptămânii autobuzele Arriva pleacă din 15 în 15 minute, iar în weekend și de sărbători din 30 în 30 de minute.

Durata călătoriei de la aeroport până în Torino este de 45-50 minute.

Prețul unui bilet până în centru este de 7,5 EUR/sens, respectiv 14 EUR/dus-întors (11 EUR cu oferta valabilă începând cu iunie 2023).

Biletele se pot cumpăra prin aplicația Arriva, de la automatele sau de la Centrul de informații turistice din aeroport (din zona Sosiri) sau direct în autobuz, cu card sau numerar (dacă vei plăti numerar în autobuz, prețul unui bilet va fi de 8,5 EUR/sens). Din autobuz nu se pot lua direct bilete dus-întors.

Biletele de autobuz pentru Torino se pot cumpăra și de la automatele situate în aeroport.
Biletele de autobuz pentru Torino se pot cumpăra și de la automatele situate în aeroport.

Pentru posesorii cardului Torino+Piemonte, prețul unui bilet este de 6,5 EUR/sens.

Biletele trebuie validate la urcarea în autobuz.

Autobuzele firmei Arriva leagă Aeroportul Caselle cu centrul orașului Torino.
Autobuzele firmei Arriva leagă Aeroportul Caselle cu centrul orașului Torino.

3. Tren

Aeroportul Caselle este conectat printr-o cale ferată cu gara Porta Susa din Torino. Gara se găsește în fața zonei Sosiri a terminalului.

Durata transferului cu trenul între aeroport și Torino este de circa 30 minute, iar prețul unui bilet este de 3,6 EUR/pers. 

Gara se află în fața zonei Sosiri a aeroportului.
Gara se află în fața zonei Sosiri a aeroportului.

4. Taxi

Prețul maxim oficial al transferului cu taxi de la Aeroport Caselle în Torino este de 40 EUR pentru centru, respectiv de 47 EUR pentru zona Lingotto. Stația de taxi este situată la ieșirea din terminalul Sosiri.

5. Transfer privat

Modalitatea cea mai comodă, dar și cea mai costisitoare este să rezervi un transfer privat de la Aeroport Caselle direct la hotelul din Torino. Poți verifica și variantele de transferuri oferite de KiwiTaxi.

Rezervă transfer privat

6. Închiriere mașină

O ultimă variantă, convenabilă dacă intenționezi să vizitezi și împrejurimile orașului sau să mergi spre munți, este să închiriezi o mașină.

Vezi oferte Rent-a-Car Torino

Te-ar putea interesa și:

Muzeul Egiptean din Torino Muzeul Egiptean din Torino
Descoperă Muzeul Egiptean din Torino: informații și program de vizitare (2024), rezervări, preț bilete, gratuități și reduceri.
Detalii

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează