City Break Toscana 2023

City Break Toscana 2023

Program City Break Toscana 2023

Ziua 1: Sosire

Sosire la unul dintre aeroporturile din Florența sau Pisa sau la gară. După ce vei prelua mașina închiriată, îndreaptă-te către Montecatini Terme, cea mai faimoasă stațiune din Toscana. Timp liber pentru a descoperi orașul pe cont propriu. Cazare în Montecatini Terme.

Ziua 2: Siena și San Gimignano

Mic dejun la hotel. Astăzi îți sugerăm să petreci o zi în Siena și San Gimignano.

Itinerariu propus:

Îndreaptă-te către zona Chianti, care se întinde între Siena și Florența și unde s-a născut unul dintre cele mai faimoase vinuri ale lumii: vinul Chianti. Lasă-te fermecat de minunatul peisaj cu dealuri, câmpuri, podgorii și livezi de măslini. Vei descoperi San Gimignano, ale cărui turnuri înalte se văd de la depărtare. Merită să vezi Basilica Santa Maria Assunta, Palazzo del Popolo cu Muzeul Civic și Piazza della Cisterna, cu frumoasa sa fântână.

Mergi apoi spre Siena. Orașul medieval este o operă de artă a perioadei gotice. Pare că timpul s-a oprit în loc, pe străduțele întortocheate și în acoperișurile cărămizii ale vechilor clădiri. Centrul istoric se află pe trei dealuri și este faimos pentru Palazzo Pubblico și Torre del Mangia (88m), de unde poți privi de la înălțime frumoasa Piazza del Campo.

Cazare în Montecatini Terme.

Ziua 3: Pisa și Lucca

Mic dejun la hotel. Astăzi poți alege să vizitezi Pisa și Lucca.

Itinerariu propus: 

În Pisa poți admira Turnul Înclinat, care a făcut orașul celebru în întreaga lume, Piața Miracolelor (Piazza dei Miracoli), Catedrala, Baptisteriul și Campo Santo. Catedrala Santa Maria Assunta este o capodoperă a arhitecturii italiene. În Baptisteriu poți admira amvonul hexagonal realizat de Nicola Pisano. Un obiectiv deosebit este și cimitirul în formă de claustru monumental.

Îndreaptă-te apoi spre Lucca și vizitează frumosul orășel medieval, cu Turnul Guinigi și Turnul cu ceas, de unde ți se va deschide o vedere minunată, Piazza dell'Amfiteatro și Biserica San Michele, numită și Forumul, unde în vechime se afla centrul orașului antic.

Cazare în Montecatini Terme.

Ziua 4: Lacul Trasimeno, Perugia și Assisi

Mic dejun la hotel. În această zi poți face un traseu către Lacul Trasimeno, Perugia și Assisi, din regiunea Umbria.

Itinerariu propus: 

După ce vei intra pe teritoriul Umbriei, prima localitate pe care o vei întâlni va fi Passignano sul Trasimeno, un orășel medieval situat pe malul lacului, cu cetate și ziduri vechi și cu o vedere fermecătoare spre lac și insulele din jur.

Continuă-ți apoi călătoria către dealul pe care este situat Perugia, oraș cu origini etrusce. Perugia este unul dintre cele mai cunoscute orașe italiene ale artei, cu o piață frumoasă, din care poți admira comori arhitecturale precum suberbul Palazzo dei Priori și splendida Catedrală. Eleganta Fontana Maggiore este o altă capodoperă artistică.

Condu apoi spre Assisi, orășelul de la poalele Muntelui Subasi, unde a trăit, a lucrat și a murit sfântul patron al Italiei, Francisc de Assisi. Vizitează mai întâi Basilica Santa Maria degli Angeli și apoi mergi către centru. Admiră splendida bazilică gotică dedicată Sfintei Clara, biserica renascentistă Chiesa Nova și templul roman al Minervei, care încă își păstrează fațada din primul secol d.Hr. Descoperă Monte Frumentario, din sec. al XIV-lea și, în final, vizitează Basilica San Francesco, monument UNESCO care conservă fresce pictate de Cimabue, Giotto, Simone Martini și Lorenzetti. Respiră atmosfera liniștită pe care o emană Assisi și vei înțelege de ce acest oraș a fost ales ca simbol al păcii de către delegați ai principalelor religii ale lumii.

Cazare în Montecatini Terme.

Ziua 5: Plecare

Mic dejun la hotel. Check-out până la ora 10.00. Îndreaptă-te către aeroport sau gară și lasă mașina închiriată. Grazie e arrivederci!

Tarife City Break Toscana

Tarif/pers. 01.03-03.04.2023
12.04-27.04.2023
01.10-25.10.2023
28.04-14.06.2023
01.09-30.09.2023
04.04-11.04.2023
15.06-25.06.2023
26.06-31.08.2023
Loc în cameră dublă standard 290 Euro 304 Euro 320 Euro 340 Euro
Cameră single standard 480 Euro 512 Euro 526 Euro 573 Euro
Loc în cameră triplă standard 264 Euro 278 Euro 296 Euro 318 Euro

Servicii incluse:

Nu sunt incluse:

Informații importante:

Te-ar putea interesa și:

VreauRezervare VreauInformații

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează