Cum ajungi de la Aeroportul din Bergamo la Milano?

Cum ajungi de la Aeroportul din Bergamo la Milano?

Aeroportul Orio al Serio

Multe companii aeriene, în special cele low cost, au zboruri din România către Milano, cu aterizare pe Aeroportul Orio al Serio (BGY), aflat la 4 km de Bergamo, în regiunea Lombardia. Acesta este unul dintre cele mai mari aeroporturi italiene, iar denumirea sa oficială este Aeroportul Internațional Il Caravaggio, după numele celebrului pictor care și-a petrecut copilăria în această zonă.

Aeroportul din Bergamo are un singur terminal.

Distanța aeroport Bergamo - Milano

Aeroportul Orio al Serio se află în partea de nord-est a orașului Milano.

Distanța dintre aeroport și Milano este de circa 45 km.

Transport Aeroport Bergamo - Milano

Transportul de la aeroportul din Bergamo în centrul orașului Milano (gara Milano Centrale) se poate face cu autocare tip shuttle bus, autobuz+tren sau taxi. Există și posibilitatea închirierii unei mașini sau a rezervării unui transfer privat.

1. Shuttle bus

Mai multe firme oferă servicii de transport direct, cu autocare tip shuttle bus, între Aeroportul Orio al Serio și Stazione Centrale din Milano.

Stația de autobuze se află chiar în fața terminalului Sosiri, iar biletele pot fi cumpărate online sau direct în aeroport (în unele cazuri prețurile pentru biletele achiziționate online sunt mai mici – de exemplu, vei plăti 10 EUR online, dar 12 EUR direct la șofer).

Atenție! Biletele cumpărate online sunt valabile pentru toate cursele companiei respective din acea zi. Pentru a-ți păstra prioritatea la îmbarcare, va trebui să fii la autocar cu 20 minute înainte de plecare.

Prețul online pentru transport într-o singură direcție (Bergamo-Milano sau Milano-Bergamo) este la toate companiile de 10 EUR, dar diferă prețul pentru transport dus-întors sau reducerile oferite pentru copii.

Stația de shuttle bus se află în fața terminalului (cum ieși, în dreapta).
Stația de shuttle bus se află în fața terminalului (cum ieși, în dreapta).

Autocar Terravision

Autocarele Terravision asigură servicii de transfer direct aeroport Bergamo - Milano Centrale (Gara Centrală din Milano). 

Autocarele pleacă de la peronul nr. 4, iar durata călătoriei este circa 1 oră.

Prețul unui bilet de transport este de 10 EUR/sens și 18 EUR/dus-întors pentru adulți, respectiv 5 EUR/sens și 9 EUR/dus-întors pentru copii 5-12 ani. Copiii sub 5 ani au gratuitate.

REZERVĂ BILET Terravision

Autocarele Terravisin pleacă de la peronul nr. 4.
Autocarele Terravisin pleacă de la peronul nr. 4.

Autocar Airport Bus Express

Autocarele Airport Bus Express sunt operate de societatea Autostradale. Ele pleacă din fața zonei de sosiri (peroanele 2, 3 și 4) a aeroportului din Bergamo și te vor duce la Stazione Centrale în Milano în circa 1 oră.

Prețul unui bilet de transport este de 10 EUR/sens, iar pentru copiii între 2 și 12 ani este de 5 EUR.

Rezervă bilet Airport Bus Express

Autocarele Airport Bus Express pleacă de la peroanele 2, 3 și 4.
Autocarele Airport Bus Express pleacă de la peroanele 2, 3 și 4.

Autocar Flibco

O altă firmă care oferă servicii de transport de la aeroport Bergamo la Milano și înapoi este Flibco.

Autocarele Flibco pleacă din fața terminalului de sosiri al aeroportului Orio al Serio (peroanele 2-5), iar prețul unui bilet este de 10 EUR/sens. Copiii sub 4 ani au gratuitate.

Durata călătoriei de la Bergamo la Milano este de circa 1 oră.

Rezervă bilet Flibco

Autocar Orioshuttle

Autocarele Orio Shuttle leagă aeroportul Bergamo cu Gara Centrală (Stazione Centrale) din Milano, dar și cu Fiera Rho sau Aeroportul Malpensa. 

Durata transferului de la Bergamo în centrul orașului Milano este de aproximativ 1 oră, iar prețul unui bilet este de 10 EUR/adult, respectiv 5 EUR/copil 2-12 ani neîmpliniți.

Orio Shuttle
Orio Shuttle

2. Autobuz și tren

O altă variantă de transport este să iei autobuzul de la aeroport până la gara din Bergamo și apoi trenul până în Milano.

Autobuzele locale Airport Bus ale ATB (Azienda Trasporti Bergamo) leagă aeroportul Orio al Serio cu gara din orașul Bergamo. Prețul unui bilet este de 3 EUR (3,5 EUR dacă îl cumperi direct în autobuz), iar durata călătoriei de la aeroport la gară este de 15 minute. 

De la gara din Bergamo va trebui apoi să iei trenul până la Milano Centrale. Există mai multe trenuri pe zi (poți verifica orarul pe Trenitalia.com). Durata călătoriei cu trenul variază între 50 minute și 1 oră și 20 minute, iar prețurile biletelor sunt de 5,2-6 EUR.

3. Taxi

În fața zonei de sosiri vei găsi și stația de taxi. Tariful unei călătorii este fix, impus de autoritățile locale, iar un drum de la aeroportul din Bergamo până la Milano te va costa 122 EUR.

4. Închiriere auto

În final, există și varianta închirierii unei mașini. Această alternativă este convenabilă în cazul în care ai de gând să vizitezi și obiective turistice din împrejurimile orașului Milano sau să mergi către stațiunile din Valea Aosta.

Cele mai multe ghișee ale firmelor de inchirieri auto se găsesc în aeroportul din Bergamo, după ce ieși din zona de control și bagaje, spre stânga. După ce faci formalitățile de închiriere, va trebui să iei un shuttle bus gratuit de la peronul 8 (ultimul), care te va duce la parcarea P3, destinată mașinilor de închiriat.

Vezi oferte Rent-a-Car Bergamo

Pentru a ajunge în zona parcării de rent-a-car va trebui să iei un shuttle bus gratuit de la peronul 8.
Pentru a ajunge în zona parcării de rent-a-car va trebui să iei un shuttle bus gratuit de la peronul 8.
Mașinile de închiriat se află în parcarea P3.
Mașinile de închiriat se află în parcarea P3.

5. Transfer privat

În cazul în care ai nevoie de un transfer privat, poți verifica variantele disponibile pe KiwiTaxi.

Te-ar putea interesa și:

Aeroporturi din Milano Aeroporturi din Milano
Aeroporturi din Milano - Află câte aeroporturi sunt în Milano și unde se află acestea. Vezi hartă aeroporturi Milano.
Detalii

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează