Cum ajungi de la Aeroportul din Bergamo la Milano

Cum ajungi de la Aeroportul din Bergamo la Milano

Aeroportul Orio al Serio

Multe companii aeriene, în special cele low cost, au zboruri din România către Milano, cu aterizare pe Aeroportul Orio al Serio, aflat la 4 km de Bergamo, în regiunea Lombardia. Acesta este unul dintre cele mai mari aeroporturi italiene, iar denumirea sa oficială este Aeroportul Internațional Il Caravaggio, după numele celebrului pictor care și-a petrecut copilăria în această zonă.

Aeroportul din Bergamo are un singur terminal.

Distanța aeroport Bergamo - Milano

Aeroportul Orio al Serio se află în partea de nord-est a orașului Milano.

Distanța dintre aeroport și Milano este de circa 45 km.

Transport Aeroport Bergamo - Milano

Transportul de la aeroportul din Bergamo în centrul orașului Milano (gara Milano Centrale) este asigurat de autobuze tip shuttle bus, trenuri și taxi.

Stația de autobuz se află chiar în fața terminalului Sosiri, iar biletele pot fi cumpărate online sau direct în aeroport (în unele cazuri prețurile pentru biletele achiziționate online sunt mai mici).

1. Shuttle bus

Autocar Airport Bus Express

Autocarele Airport Bus Express sunt operate de societatea Autostradale. Ele pleacă din fața zonei de sosiri (peroanele 2, 3 și 4) a aeroportului din Bergamo și te vor duce la Stazione Centrale în Milano în circa 1 oră.

Prețul unui bilet este de 10 Euro/sens, iar pentru copiii între 2 și 12 ani este de 5 Euro.

Rezervă bilet Airport Bus Express

Autocar Terravision

Shuttle Bus Terravision asigură servicii de transfer direct între aeroportul Bergamo și Stazione Centrale (Gara Centrală) din Milano. 

Autocarele pleacă de la peronul nr. 4, iar durata călătoriei este circa 1 oră.

Prețul unui bilet este de 10 Euro/sens și 18 Euro/dus-întors pentru adulți, respectiv 5 Euro/sens și 9 Euro/dus-întors pentru copii 5-12 ani. Copiii sub 5 ani au gratuitate.

REZERVĂ BILET Terravision

Autocar Orioshuttle

Autocarele Orioshuttle leagă aeroportul Bergamo cu Gara Centrală (Stazione Centrale) din Milano, dar și cu Fiera Rho și Aeroportul Malpensa. 

Durata transferului de la Bergamo în centrul orașului Milano este de aproximativ 1 oră, iare prețul unui bilet este de 10 Euro/adult, respectiv 5 Euro/copil 2-12 ani neîmpliniți.

2. Autobuz și tren

O altă variantă este să iei autobuzul până la gara din Bergamo și apoi trenul până în Milano.

Autobuzele locale Airport Bus ale ATB (Azienda Trasporti Bergamo) leagă aeroportul Orio al Serio cu gara din orașul Bergamo.

Prețul unui bilet este de 2,6 Euro (3 Euro dacă îl cumperi direct în autobuz), iar durata călătoriei de la aeroport la gară este de 15 minute. În funcție de tren, vei mai face apoi între 50 minute și 1 oră și 20 minute între Bergamo și Stazione Centrale.

3. Taxi

În fața zonei de sosiri vei găsi și stația de taxi. Tariful unei călătorii este fix, impus de autoritățile locale, iar un drum de la aeroportul din Bergamo până la Milano te va costa 110 Euro.

4. Transfer privat

5. Închiriere mașină

În final, există și varianta închirierii unei mașini. Această alternativă este convenabilă în cazul în care ai de gând să vizitezi și obiective turistice din împrejurimile orașului Milano.

Vezi oferte Rent-a-Car Bergamo

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează