Stațiuni de schi din Valle d'Aosta

Stațiuni de schi din Valle d'Aosta

Deși este o regiune mică, Valle d'Aosta cuprinde în jur de 20 de stațiuni de schi, iar unele dintre ele se numără printre cele mai renumite din Europa.

Pârtiile de schi din Valea Aosta măsoară în total peste 800km și sunt deservite de circa 180 de instalații de transport. Se adaugă 7 snowpark-uri, pârtii pentru schi fond și trasee de ski off-piste.

Breuil-Cervinia

Breuil-Cervinia este cea mai renumită stațiune de schi din Valea Aosta, fiind în același timp și stațiunea aflată la cea mai mare altitudine (circa 2000m). Înălțimea maximă de la care poți schia e de circa 3800m, iar pe pârtiile din zona superioară se poate schia și în timpul verii.

Domeniul schiabil se numește Cervino Ski Paradise și cuprinde versanți din Italia și din Elveția. Sunt în total circa 100 de pârtii (43 doar în Cervinia), care măsoară 360km.

Pe lângă Breuil-Cervinia, domeniul Cervino Ski Paradise include și pârtiile din stațiunile Valtournenche, Chamois, Torgnon și Zermatt, cea din urmă în Elveția.

Caută cazare în Cervinia

Cervinia
Cervinia

Courmayeur

Courmayeur, la poalele masivului Mont Blanc, este una dintre cele vechi și mai cunoscute stațiuni de schi din Valle d'Aosta.

Domeniul schiabil cuprinde 33 de pârtii, cu lungimea de circa 100km și se extinde pe doi versanți: Chécrouit și Val Vény.

Aici se află și telecabina Skyway, cu ajutorul căreia poți ajunge la altitudinea de 3466m, pe masivul Mont Blanc. 

La câțiva km depărtare este Tunelul Mont Blanc, prin care poți trece în Franța, la Chamonix.

Caută cazare în Courmayeur

Vederea de pe Mont Blanc spre Courmayeur
Vederea de pe Mont Blanc spre Courmayeur

La Thuile

Domeniul schiabil din La Thuile se numește Espace San Bernardo și se extinde pe versanți din Italia și din Franța (stațiunea La Rosière). Altitudinea maximă de la care poți schia este de circa 2800m, pe versantul francez.

Sunt în total 80 de pârtii (43 doar în La Thuile), cu o lungime de 152km. Printre ele se numără și pârtia Berthod (nr. 3), cu o înclinare de 73%, considerată una dintre cele mai dificile din Italia.

Foarte aproape de La Thuile este localitatea Pré-Saint-Didier, renumită pentru băile termale.

Caută cazare în La Thuile

Pe domeniul schiabil din La Thuile
Pe domeniul schiabil din La Thuile

Pila

Stațiunea Pila este foarte ușor accesibilă, aflându-se lângă orașul Aosta, de unde se ajunge cu gondola care trece chiar peste autostrada A5.

Pârtiile, cu o lungime de 70km, se desfășoară între 2750m (Couis 1) și 1540m (Plan Praz).

Caută cazare în Pila

Gondola care urcă din Aosta spre Pila trece chiar pe deasupra autostrăzii A5.
Gondola care urcă din Aosta spre Pila trece chiar pe deasupra autostrăzii A5.

Champoluc

Situată la poalele masivului Monte Rosa (al doilea cel mai înalt din Munții Alpi), Champoluc este stațiunea de schi din Valea Aosta aflată cel mai aproape de orașul Milano.

Domeniul schiabil se numește Monterosa Ski și cuprinde 180km de pârtii, extinzându-se pe patru văi, împărțite între regiunea Valle d'Aosta și regiunea Piemonte.

Altitudinea maximă de la care poți schia este de circa 3250m.

Pe lângă Champoluc (aflată în Valle d'Ayas), domeniul schiabil cuprinde și stațiunile Frachey (în Valle d'Ayas), Staffal și Gressoney-La Trinitè (în Valle di Gressoney) și Alagna și Alpe di Mera (cele din urmă în Valesia, în Piemonte).

Localități de schi mai mici sunt Antagnod, Brusson-Estoul și Gressoney-Saint-Jean, dar și Champorcher (în Parcul Național Mont Avic).

Caută cazare în Champoluc

Alte stațiuni de schi din Valea Aosta

Localități micuțe, potrivite mai curând pentru familiile cu copii, sunt: Cogne (la intrarea în Parco del Gran Paradiso, apreciată mai mult pentru schi fond), Crévacol, Rhêmes-Notre-Dame, La Magdeleine, Ollomont, Valgrisenche sau Col de Joux

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează