Din Valea Aosta la Chamonix, prin Tunelul Mont Blanc

Din Valea Aosta la Chamonix, prin Tunelul Mont Blanc

În zona regiunii Valle d'Aosta, Italia are graniță atât cu Elveția, cât și cu Franța. Dacă mergi în vacanță în stațiunile de schi de la vest de orașul Aosta, este foarte ușor să treci în Franța, prin tunelul Mont Blanc și să petreci o zi în Chamonix – la schi, la drumeție sau pur și simplu la plimbare.

Distanța Aosta-Chamonix

Distanțele de la principalele stațiuni din vestul Văii Aosta la Chamonix sunt următoarele:

Cum ajungi din Valea Aosta la Chamonix?

Cel mai simplu mod de a ajunge din Valea Aosta la Chamonix este cu o mașină închiriată.

Dacă nu ai această opțiune, există și varianta de transport local, dar va fi mai complicat și cel mai probabil vei avea puțin timp la dispoziție. Firmele Arriva și Flixbus oferă servicii de transfer din localitățile Aosta și Courmayeur la Chamonix. 

Tunelul Mont Blanc

Trecerea din Italia în Franța se face prin Tunelul Mont Blanc, care leagă stațiunea Courmayeur de Chamonix. Tunelul a fost construit în perioada 1957-1965 și are lungimea de 11,6 km.

Înainte de intrarea în Tunelul Mont Blanc
Înainte de intrarea în Tunelul Mont Blanc

La intrarea în tunel se plătește o taxă. Prețul pentru autoturisme este de 68,6 EUR/mașină/dus-întors (dacă te întorci în aceeași zi). 

Dacă returul nu se efectuează în aceeași zi, taxa de tunel este de 55 EUR pentru trecerea din Italia în Franța, respectiv 54,1 EUR pentru trecerea din Franța în Italia, deci 109,1 EUR în total.

Taxa pentru tunel se achită direct la ghișeele de la intrare.
Taxa pentru tunel se achită direct la ghișeele de la intrare.

Pe site-ul Tunelului Mont Blanc poți calcula prețul pe care va trebui să îl plătești pentru trecere, în funcție de datele tale de călătorie.

Verifică tot acolo programul tunelului și orele la care este închis pentru întreținere (de obicei tunelul se închide în anumite intervale orare din timpul nopții).

Tunelul Mont Blanc are o lungime de 11,6 km.
Tunelul Mont Blanc are o lungime de 11,6 km.

Chamonix

Chamonix este o stațiune montană faimoasă pe bună dreptate. Este considerată cea mai importantă stațiune de schi din Alpi, fiind și un loc minunat pentru drumeții sau alpinism. Pe lângă toate acestea, este și o localitate fermecătoare, cu hoteluri și localuri istorice.

Chamonix este cea mai importantă stațiune de schi din Alpi.
Chamonix este cea mai importantă stațiune de schi din Alpi.
În Chamonix turismul s-a dezvoltat încă din sec. al XIX-lea.
În Chamonix turismul s-a dezvoltat încă din sec. al XIX-lea.

Dacă ai posibilitatea (și dacă vremea este favorabilă), încearcă experiența de a merge cu telecabina la Aiguille du Midi. Prima telecabină te va duce la Plan de l'Aiguille, la altitudinea de 2317m, iar de aici vei lua o altă telecabină, care va traversa, fără piloni de susținere, ghețarul Les Pelerins și va urca până la 3778m. O pasarelă te duce la terasa Central Piton, de unde vei lua un ascensor care urcă prin stâncă până la terasa superioară, aflată la înălțimea de 3842m. Toată călătoria durează circa 20 de minute, oferindu-ți vederi incredibile asupra Alpilor francezi, italieni și elvețieni.

Biletele pentru Aiguile du Midi au prețuri dinamice și se pot rezerva pe site-ul Mont Blanc Resort. În cazul în care este vânt puternic, telecabina nu funcționează și, dacă ai făcut rezervare online, poți să alegi între modificarea datei sau rambursarea banilor achitați pentru bilet.

În timpul verii, funcționează și linia Panoramic Mont Blanc, care, trecând peste ghețarul Mer de Glace, leagă Aiguille du Midi cu stația Punta Helbrunner a telecabinei Skyway, aflată în Italia, la altitudinea de 3466m.

Powered by GetYourGuide

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează