Cum ajungi de la Aeroportul Linate la Milano?

Cum ajungi de la Aeroportul Linate la Milano?

Aeroportul Linate Milano

Aeroportul Linate (LIN) este cel de-al treilea aeroport care deservește orașul Milano, după Aeroportul Malpensa și Aeroportul Orio al Serio Bergamo, fiind în același timp și unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi ale Lombardiei și ale Italiei.

Construit în anii '30, aeroportul a fost refăcut de mai multe ori. Numele său oficial este Aeroportul Enrico Forlanini, după un pionier al aeronauticii născut în Milano.

Aeroportul Linate are un singur terminal.

Distanța aeroport Linate - Milano

Aeroportul Linate se află în partea de est a orașului, fiind cel mai apropiat dintre toate cele trei aeroporturi din Milano.

Distanța dintre Aeroport Linate și Milano (Stazione Centrale) este de doar 7 km.

Transport Aeroport Linate - Milano

Serviciile de transport de la aeroportul Linate în orașul Milano sunt asigurate de shuttle bus, metrou și taxi. Există și posibilitatea închirierii unei mașini sau a rezervării unui transfer privat.

1. Shuttle bus

Shuttle bus Starfly/ Airport Bus Express

Compania Autostradale asigură servicii de transfer Linate-Milano cu shuttle bus Starfly (Airport Bus Express). Autocarele opresc mai întâi la gara Milano Lambrate și apoi la Milano Stazione Centrale (Piazza Luigi di Savoia nr. 1).

Autocarele pleacă de la peronul nr. 1 din fața terminalului Sosiri. Durata transferului de la Linate la Stazione Centrale din Milano este de circa 25 minute.

Prețul unui bilet este de 5 EUR/sens, dacă îl cumperi online, respectiv de 7 EUR/sens dacă îl cumperi în aeroport, la Stazione Centrale sau de la șofer.

Biletele online sunt valabile pentru toate cursele din ziua respectivă. Pentru a-ți păstra prioritatea la îmbarcare, trebuie să ajungi cu 20 minute înainte de plecare.

REZERVĂ BILET STARFLY

Shuttle bus Air Pullman

Compania Air Pullman oferă serviciul de transfer Linate Shuttle, care leagă Aeroportul Linate cu Stazione Centrale Milano.

Prețul unui bilet este de 7 EUR/sens, respectiv 12 EUR/dus-întors. Copiii sub 12 ani plătesc 3 EUR/sens.

Durata călătoriei de la Aeroport Linate la Milano Centrale este de circa 25 minute.

2. Metrou

La sfârșitul anului 2022 a fost pusă în funcțiune și linia de metrou M4, care leagă aeroportul Linate cu stația San Babila din Milano.

Prețul unui bilet este de 2,2 EUR (bilet pentru zonele Mi1-Mi3). Biletul se poate cumpăra de la automatele aflate în fața ieșirii terminalului Sosiri, prin aplicația ATM, prin mesaj ATM la numărul de telefon 48444  sau la intrarea în metrou, cu card contactless. 

Biletul este valabil timp de 90 de minute de la validare, pe liniile de autobuz, troleibuz, metrou, tramvai și tren suburban.

3. Taxi

Stația de taxi se află la poarta 5 a terminalului Sosiri de la aeroportul Linate. 

Cursele de taxi au tarif fix stabilit de autoritățile locale doar pentru zona Fiera Milano (Rho): 64 EUR/sens. Pentru cursele de taxi de la Linate spre centrul orașului Milano se plătesc tarifele care sunt în vigoare în oraș (cu o sumă minimă, în funcție de compania de taxi).

4. Închiriere mașină

Dacă plănuiești să faci excursii și în afara orașului Milano, poate fi convenabil să închiriezi o mașină.

5. Transfer privat

Există și opțiunea – mai scumpă și mai comodă – de transfer privat de la aeroportul Linate direct la hotelul din Milano.

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează