Catania
Catania

Catania este al doilea oraș din Sicilia, cu o populație de circa 300.000 de locuitori. Se află la poalele Muntelui Etna, pe coasta Mării Ionice, cam la jumătatea drumului dintre Messina și Siracusa. A fost întemeiată de coloniștii greci în anul 729 î.Hr., sub numele de Katani care, după unele ipoteze, ar proveni de la katà ("către") și Aitnè (Etna). 

Distrusă de nouă ori de invazii, epidemii, erupții și cutremure, Catania a fost refăcută de fiecare dată. Aspectul general de astăzi se datorează ultimei reconstrucții, de după dezastruosul cutremur din anul 1693.

Catania este renumită pentru piețele și monumentele sale baroce, pentru cultul Sfintei Agata, pentru animata piață de pește care are loc în centrul orașului, dar și pentru mâncare și viața nocturnă. Ca și Palermo, este plină de contraste, îmbinând eleganță și frumusețe cu murdărie și decadență.

Rezervă bilete de avion Catania

Transport Catania

Rent a Car Catania

Caută cazare în Catania

Catania
Caută
City Break Catania (Sicilia)City Break Catania (Sicilia)
Meta: ✈️ City Break Catania 2024 (Sicilia): oferte de cazare și avion. Oferta include zbor și sejur de 3 nopți cu mic dejun în Catania, hotel de 3* sau 4*.
Detalii
City Break Taormina (Sicilia)City Break Taormina (Sicilia)
✈️ City Break Taormina 2024 (Sicilia) - vacanță Taormina: oferte de cazare și avion. Zbor și sejur de 3 nopți cu mic dejun în Taormina, hotel de 3* sau 4*.
Detalii

Experiențe Catania

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează