Cum ajungi de la Aeroportul Marco Polo în Veneția?

Cum ajungi de la Aeroportul Marco Polo în Veneția?

Aeroportul Marco Polo, cunoscut și sub numele de Tessera, este cel mai apropiat aeroport de Veneția și unul dintre cele mai importante aeroporturi din regiunea Veneto și din Italia. Distanța dintre aeroport și Veneția este de doar 12 km.

Aeroportul Marco Polo are un singur terminal, organizat pe trei niveluri.

Serviciile de transfer de la Aeroportul Marco Polo până în Veneția sunt asigurate de shuttle bus, autobuze, nave sau taxi pe apă.

1. Shuttle bus

Cursa express (shuttle bus) care asigură transportul de la Aeroportul Marco Polo până în Veneția (Piazzale Roma) este Venice Airport Bus Express, care aparține societății ATVO.

Autocarele circulă din 30 în 30 de minute, pleacă din fața terminalului și parcurg distanța până în Veneția în circa 20 minute. Biletul costă 10 Euro/sens, respectiv 18 Euro/dus-întors.

Rezervă shuttle bus Aeroport Marco Polo-Veneția

Dacă trebuie să ajungi de la Aeroport Marco Polo în Mestre, poți lua o altă cursă a societății ATVO, care te va lăsa la gara din Mestre. Biletul costă tot 10 Euro/sens și 18 Euro/dus-întors.

Rezervă Shuttle Bus Aeroport Marco Polo-Mestre

2. Autobuz

Autobuzul nr. 5 al societății Actv pleacă din fața terminalului Aeroportului Marco Polo și parcurge distanța pâna la Piazzale Roma din Veneția în circa 25 minute.

Prețul unui bilet este de 8 Euro/sens, respectiv 15 Euro/dus-întors, iar perioada de valabilitate a biletului este de 75 minute din momentul validării.

Transportul naval de la Aeroportul San Marco spre centrul orașului-lagună este asigurat de firma Alilaguna, o companie de transport public din Veneția.

Navele pleacă de la Darsena (7 minute de mers pe jos de la ieșirea din terminal).

Prețul unui bilet este de 15 Euro/dus, respectiv 27 Euro/dus-întors.

Voucherele achiziționate online trebuie prezentate la ghișeele Alilaguna din aeroport, pentru a primi biletul de călătorie. Înainte de a te urca în vaporaș va trebui să validezi biletul la automatele speciale.

Rezervă transfer cu vaporașul Aeroport Marco Polo-Veneția

 

Navele companiei Alilaguna asigură legătura între Veneția și Aeroportul Marco Polo
Navele companiei Alilaguna asigură legătura între Veneția și Aeroportul Marco Polo

4. Taxi pe apă

Varianta cea mai costisitoare, dar cea mai interesantă și cea mai directă, este să iei un taxi pe apă de la aeroport până la hotel sau în apropierea hotelului tău din Veneția.

Transferul cu taxi este împreună cu alți pasageri. Prețul unei curse este de 35 Euro în timpul zilei, respectiv 40 Euro în timpul nopții.

Rezervă taxi pe apă Veneția

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează