Cum ajungi de la Aeroportul Marco Polo în Veneția?

Cum ajungi de la Aeroportul Marco Polo în Veneția?

Aeroportul Marco Polo (VCE), cunoscut și sub numele de Tessera, este cel mai apropiat aeroport de lângă Veneția și unul dintre cele mai importante aeroporturi din regiunea Veneto și din Italia. Distanța dintre aeroport și Veneția este de doar 13 km.

Aeroportul Marco Polo are un singur terminal, organizat pe trei niveluri.

Serviciile de transfer de la Aeroportul Marco Polo până în Veneția sunt asigurate de shuttle bus, autobuze, nave sau taxi pe apă.

1. Shuttle bus

Cursa express (shuttle bus) care asigură transportul de la Aeroportul Marco Polo până în Veneția (Piazzale Roma) este Venice Airport Bus Express, care aparține societății ATVO.

Autocarele circulă din 30 în 30 de minute, pleacă din fața terminalului și parcurg distanța până în Veneția în circa 20 minute. Biletul costă 10 EUR/sens, respectiv 18 EUR/dus-întors.

Biletele cumpărate online sunt valabile pentru toate cursele din ziua respectivă. Pentru a-ți păstra prioritatea la îmbarcare va trebui să ajungi cu 20 minute înainte de plecare.

Rezervă shuttle bus Aeroport Marco Polo-Veneția

Venice Airport Bus Express asigură legătura între Aeroportul Marco Polo și Veneția (Piazzale Roma).
Venice Airport Bus Express asigură legătura între Aeroportul Marco Polo și Veneția (Piazzale Roma).

Dacă trebuie să ajungi de la Aeroport Marco Polo în Mestre, poți lua o altă cursă a societății ATVO, care te va lăsa la gara din Mestre. Biletul costă tot 10 EUR/sens și 18 EUR/dus-întors.

Rezervă Shuttle Bus Aeroport Marco Polo-Mestre

2. Autobuz

Autobuzul nr. 5 al societății Actv pleacă din fața terminalului Aeroportului Marco Polo și parcurge distanța pâna la Piazzale Roma din Veneția în circa 30 minute.

Prețul unui bilet este de 10 EUR/sens, respectiv 18 EUR/dus-întors, iar perioada de valabilitate a biletului este de 75 minute din momentul validării.

Transportul naval de la Aeroportul Marco Polo spre centrul orașului este asigurat de firma Alilaguna, o companie de transport public din Veneția.

Navele pleacă de la Darsena (7 minute de mers pe jos de la ieșirea din terminal).

Prețul unui bilet este de 15 EUR/dus, respectiv 27 EUR/dus-întors (returul trebuie efectuat în maxim 30 de zile de la dus).

Voucherele achiziționate online trebuie prezentate la ghișeele din aeroport, pentru a primi biletul de călătorie. Înainte de a te urca în vaporaș va trebui să validezi biletul la aparatele speciale.

Rezervă transfer cu vaporașul Aeroport Marco Polo-Veneția

Navele companiei Alilaguna asigură legătura între Veneția și Aeroportul Marco Polo
Navele companiei Alilaguna asigură legătura între Veneția și Aeroportul Marco Polo

4. Taxi pe apă

Varianta cea mai costisitoare, dar cea mai interesantă și cea mai directă, este să iei un taxi pe apă de la aeroport până la hotel sau până în apropierea hotelului tău din Veneția.

Transferul cu taxi este împreună cu alți pasageri. Prețul unei curse este de 37 EUR în timpul zilei, respectiv 43 EUR în timpul nopții.

Rezervă taxi pe apă Veneția

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează