Cum ajungi de la Aeroportul Treviso în Veneția sau Mestre?

Cum ajungi de la Aeroportul Treviso în Veneția sau Mestre?

Aeroportul Treviso-Sant'Angelo (TSF) poartă oficial numele de "Aeroportul Antonio Canova", după faimosul sculptor născut în zona Veneto

Aeroportul din Treviso este unul dintre cele două aeroporturi de lângă Veneția. Se află la 3 km de centrul orașului Treviso. Distanța până la Mestre este de circa 30 km, iar distanța de la Aeroport Treviso până la Veneția este de circa 40 km. Este utilizat în principal de companiile low-cost și are un singur terminal.

Pentru transfer de la aeroport spre Veneția sau Mestre poți folosi shuttle bus, autobuz + tren, taxi, un transfer privat sau, dacă plănuiești să vezi mai multe locuri, poți închiria o mașină.

1. Shuttle bus

Biletele de autocar cumpărate online sunt valabile pentru toate cursele din acea zi ale companiei respective. Pentru a-ți păstra prioritatea la îmbarcare va trebui să ajungi cu 20 minute înainte de plecare.

Treviso Airport Bus Express

Aeroportul Treviso este conectat cu Mestre și Veneția (Piazzale Roma) prin serviciul Treviso Airport Bus Express - linia 351 a societății ATVO.

Costul unei călătorii este de 12 EUR/sens, respectiv 22 EUR/dus-întors. Copiii sub 4 ani călătoresc gratuit.

Biletul (sau codul QR de pe voucher, în cazul în care faci rezervare online) trebuie validat la personalul societății, chiar la urcarea în autobuz. În cazul în care cumperi bilet dus-întors, va trebui să selectezi doar ziua plecării, iar același cod QR va fi valabil și pentru ziua întoarcerii, pe care nu mai trebuie să o declari.

Stația de plecare a autobuzelor este chiar după ieșirea din terminal, spre stânga. În cursul după-amiezii, serviciul de transfer este oferit cu autocarele firmelor Brusutti sau Martini-Cosmo.

Pe drum, autobuzul face două opriri intermediare în Mestre – una pe Corso del Popolo și alta la gară (în condițiile în care există persoane care au rezervat una dintre aceste destinații).

Stația de plecare spre Veneția se află la ieșirea din aeroport, spre stânga. Pentru cursele de după-amiază, autocarele ATVO sunt înlocuite de cele ale firmelor Brusutti sau Martini-Cosmo.
Stația de plecare spre Veneția se află la ieșirea din aeroport, spre stânga. Pentru cursele de după-amiază, autocarele ATVO sunt înlocuite de cele ale firmelor Brusutti sau Martini-Cosmo.

Durata călătoriei este de 50-55 minute pentru Aeroport Treviso-Mestre, respectiv de circa 70 minute pentru Aeroport Treviso-Veneția (Piazzale Roma).

La returul din Veneția spre Aeroportul din Treviso, vei găsi stația autobuzelor Airport Bus Express tot în Piazzale Roma, la peronul 2 (NU A2, unde sunt autobuzele de pe rutele normale), în apropierea șinelor de tramvai.

De obicei șoferii respectă orele de plecare, deci ai grijă să verifici programul și să ajungi în stație cu 10-15 minute înainte, pentru a nu fi nevoit să aștepți următoarea cursă. Biletul cumpărat îți asigură doar un loc pe una dintre cursele de autobuz din ziua respectivă, dar nu presupune și rezervarea unui anumit loc și la o anumită oră.

Rezervă bilet Airport Bus Express

În autocar către Veneția
În autocar către Veneția
La sosirea în Veneția autobuzele Airport Bus Express opresc în Piazzale Roma.
La sosirea în Veneția autobuzele Airport Bus Express opresc în Piazzale Roma.

Autocar Terravision

Firma Terravision, în colaborare cu Barzi Bus, oferă servicii de shuttle bus cu transfer direct de la Aeroport Treviso la gara din Mestre - stazione di Venezia Mestre (oprire în fața Hotelului Plaza) și mai departe la Venezia Tronchetto. De la Tronchetto te poți deplasa în continuare fie cu trenul suspendat automat People Mover (Tronchetto – Marittima – Piazzale Roma, preț bilet 1,5 EUR), fie cu vaporașele de transport public ACTV, fie pe jos (vei face cam 20 minute până în Piazzale Roma).

Autocarele Terravision pleacă din fața terminalului aeroportului. Durata transferului Treviso-Mestre este de circa 30 minute, iar cea a transferului Treviso-Veneția Tronchetto este de circa 40 de minute.

Prețul unui bilet este 10 EUR/sens, respectiv 18 EUR/dus-întors, iar copiii sub 10 ani au gratuitate.

Biletul dus-întors este valabil doar dacă diferența dintre ziua plecării și ziua întoarcerii este de maxim 10 zile. Dacă e mai mare de 10 zile, va trebui să cumperi separat biletele – unul pentru dus și unul pentru întors.

Rezervă bilet Terravision

Firma Terravision, în colaborare cu Barzi Bus, asigură un serviciu de shuttle bus de la Treviso spre Mestre și Veneția Tronchetto.
Firma Terravision, în colaborare cu Barzi Bus, asigură un serviciu de shuttle bus de la Treviso spre Mestre și Veneția Tronchetto.

2. Tren

Nu există conexiune directă cu trenul de la Aeroport Treviso spre Mestre sau Veneția. Va trebui să iei mai întâi un autobuz până la gara din Treviso și apoi trenul spre destinația dorită. Ai următoarele variante:

Stația de autobuz se află la câteva minute de aeroport, în partea dreaptă a ieșirii, la șoseaua care duce spre Treviso.

Biletele de autobuz se pot cumpăra fie de la biroul de informații din aeroport (pentru autobuzele nr. 6 și Treviso Airlink), fie prin aplicația MOMUP. Se pot cumpăra și cu numerar, direct de la șofer, dar la un preț mai mare.

Bilet de autobuz MOM
Bilet de autobuz MOM

Biletele de tren le poți cumpăra direct de la automatele Trenitalia din gara din Treviso sau de la ghișee.

Nu uita să validezi biletele la urcarea în autobuz și înainte de urcarea în tren, la aparatele speciale!

Poți cumpăra biletele de tren de la automatele din gara din Treviso.
Poți cumpăra biletele de tren de la automatele din gara din Treviso.
Biletele de tren se validează la aparatele din gară, pe partea din spate, aliniindu-le în stânga.
Biletele de tren se validează la aparatele din gară, pe partea din spate, aliniindu-le în stânga.

3. Taxi

Serviciul de taxi de la Aeroportul Treviso este asigurat de Cooperativa Radio Taxi. Tarifele diferă în funcție de intervalul orar și de ziua din săptămână.

4. Transfer privat

Pentru cei care iubesc confortul și au un buget mare, există și varianta de transfer privat de la aeroport Treviso la Piazzale Roma din Veneția, care include apoi taxi pe apă până la hotel. Prețul individual al transferului scade pe măsură ce crește numărul de persoane.

Poți verifica și variantele de transferuri private până la Piazzale Roma oferite de KiwiTaxi.

5. Închiriere mașină

Dacă nu ai de gând să stai doar în Venezia, ci vrei să te plimbi și prin împrejurimile orașului, poți închiria o mașină de la aeroport.

Vezi oferte Rent-a-Car Treviso

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează