Cum ajungi de la Aeroportul Treviso în Veneția sau Mestre?

Cum ajungi de la Aeroportul Treviso în Veneția sau Mestre?

Aeroportul Treviso-Sant'Angelo poartă oficial numele de "Aeroportul Antonio Canova", după faimosul sculptor născut în zona Veneto

Aeroportul se află la 3 km de centrul orașului Treviso. Distanța până la Mestre este de circa 30 km, iar distanța de la Aeroport Treviso până la Veneția este de circa 40 km. Este utilizat în principal de companiile low-cost și are un singur terminal.

Pentru transfer de la aeroport spre Veneția sau Mestre poți folosi shuttle bus, autobuz + tren, taxi, un transfer privat sau, dacă plănuiești să vezi mai multe locuri, poți închiria o mașină.

1. Shuttle bus

Treviso Airport Bus Express

Aeroportul Treviso este conectat cu Mestre și Veneția (Piazzale Roma) și prin serviciul Treviso Airport Bus Express - linia 351 a societății ATVO.

Costul unei călătorii este de 12 Euro/sens, respectiv 22 Euro/dus-întors. Copiii sub 4 ani călătoresc gratuit.

Biletul trebuie validat înainte de urcarea în autobuz. Pe drum, autobuzul face două opriri în Mestre (Corso del Popolo și gara din Mestre).

Durata călătoriei este de 50-55 minute pentru Aeroport Treviso-Mestre, respectiv de 70 minute pentru Aeroport Treviso-Veneția (Piazzale Roma).

Rezervă bilet Airport Bus Express

Autocar Terravision

Firma Terravision, în colaborare cu Barzi Bus, oferă servicii de shuttle bus cu transfer direct de la Aeroport Treviso la gara din Mestrestazione di Venezia Mestre (oprire în fața Hotelului Plaza) și mai departe la Venezia Tronchetto. De la Tronchetto te poți deplasa în continuare fie cu trenul suspendat automat People Mover (Tronchetto – Marittima – Piazzale Roma, preț bilet 1,5 Euro), fie cu vaporașele de transport public ACTV, fie pe jos (vei face cam 20 minute până în Piazzale Roma).

Autocarele Terravision pleacă din fața zonei Sosiri. Durata transferului Treviso-Mestre este de 30 minute, iar cea a transferului Treviso-Veneția Tronchetto este de circa 40 de minute.

Prețul unui bilet este 10 Euro/sens, respectiv 18 Euro/dus-întors, iar copiii sub 10 ani au gratuitate.

Biletul dus-întors este valabil doar dacă diferența dintre ziua plecării și ziua întoarcerii este de maxim 10 zile. Dacă e mai mare de 10 zile, va trebui să cumperi separat biletele – unul pentru dus și unul pentru întors.

Rezervă bilet Terravision

Firma Terravision, în colaborare cu Barzi Bus, asigură un serviciu de shuttle bus de la Treviso spre Mestre și Veneția Tronchetto.
Firma Terravision, în colaborare cu Barzi Bus, asigură un serviciu de shuttle bus de la Treviso spre Mestre și Veneția Tronchetto.

2. Tren

Nu există conexiune directă cu trenul de la Aeroport Treviso spre Mestre sau Veneția. Va trebui să iei mai întâi un autobuz până la gara din Treviso și apoi trenul spre destinația dorită. Ai următoarele variante:

Stația de autobuz se află la câteva minute de aeroport, în partea dreaptă a ieșirii. Biletele de autobuz se pot cumpăra fie de la biroul de informații din aeroport (pentru autobuzele nr. 6 și Treviso Airlink), fie prin aplicația MOMUP. Se pot cumpăra și cu numerar, direct de la șofer, dar la un preț mai mare.

Bilet de autobuz MOM
Bilet de autobuz MOM

Biletele de tren le poți cumpăra direct de la automatele Trenitalia din gara din Treviso sau de la ghișee.

Nu uita să validezi biletele la urcarea în autobuz și înainte de urcarea în tren, la automatele speciale!

Poți cumpăra biletele de tren de la automatele din gara din Treviso.
Poți cumpăra biletele de tren de la automatele din gara din Treviso.
Biletele se validează la automate, pe partea din spate, aliniindu-le în stânga.
Biletele se validează la automate, pe partea din spate, aliniindu-le în stânga.

3. Taxi

Serviciul de taxi de la Aeroportul Treviso este asigurat de Cooperativa Radio Taxi. Tarifele diferă în funcție de intervalul orar și de ziua din săptămână.

4. Transfer privat

Pentru cei care iubesc confortul și au un buget mare, există și varianta de transfer privat de la aeroport Treviso la Piazzale Roma din Veneția, care include apoi taxi pe apă până la hotel. Prețul transferului scade pe măsură ce crește numărul de persoane.

5. Închiriere mașină

Dacă nu ai de gând să stai doar în Venezia, ci vrei să te plimbi și prin împrejurimile orașului, poți închiria o mașină de la aeroport.

Vezi oferte Rent-a-Car Treviso

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează