Excursie la insulele Murano, Burano și Torcello

Excursie la insulele Murano, Burano și Torcello

O vizită în Veneția nu este completă fără o excursie la insulele Murano, Burano și Torcello, faimoase în întreaga lume pentru istoria, tradițiile vechi de sute de ani sau casele colorate.

Poți face această excursie fie pe cont propriu, cu mijloacele de transport din Veneția, fie rezervând una dintre numeroasele excursii care se organizează la Murano-Burano-Torcello. Prețurile ambelor variante sunt similare, însă în fiecare caz există diferite avantaje și dezavantaje. Iată ce ar trebui să știi, astfel încât să alegi cea mai potrivită variantă pentru tine!

Murano, Burano și Torcello pe cont propriu

Dacă te duci pe cont propriu, va trebui să te informezi înainte și să te descurci printre nenumăratele vaporetti, debarcaderul de la care pleacă și programul curselor. Îți va fi util să știi că linia care leagă insulele Murano, Burano și Torcello este linia de vaporetto nr. 12, care pleacă de la Fondamente Nove din Veneția, face întâi câteva opriri la Murano și apoi merge spre Burano, oprindu-se câteodată pe drum și la Torcello, în funcție de cursă. De la Burano la Torcello poți folosi și linia de vaporetto nr. 9. 

Un alt dezavantaj este faptul că, din cauza mulțimii de turiști, vaporașele sunt foarte aglomerate, așa că ar trebui să fii pregătit să stai la coadă sau să nu te poți urca în prima navă care vine și să o aștepți pe următoarea.

Avantajul evident este faptul că îți vei face singur programul, rămânând pe fiecare insulă atât timp cât îți dorești (și, desigur, cât îți permite programul vaporașelor).

Pentru a vizita insulele Murano, Burano și Torcello cu vaporetto nu îți va ajunge un singur bilet, ci vei avea nevoie de un abonament de transport de 1 zi. Prețul acestuia este de 25 EUR. Dacă vrei să vizitezi insulele în zile diferite, poți folosi abonamentele de 2, 3 sau 7 zile.

CUMPĂRĂ ABONAMENT TRANSPORT

Excursie organizată la Murano, Burano și Torcello

Rezervarea unei excursii la insulele Murano, Burano și Torcello (sau doar la Murano și Burano) te poate scăpa de multe bătăi de cap. În primul rând, nu va mai trebui să te ocupi de organizare, ci doar să fii la punctul de întâlnire la ora stabilită. Poți alege excursia astfel încât punctul de plecare să fie aproape de locul în care ești cazat. În plus, la bordul navei poți afla și diferite informații despre istoria locurilor pe care urmează să le vizitezi.

Dezavantajul excursiilor organizate este că vei fi alături de alți turiști (câteodată destul de mulți) și că va trebui să respecți orele și programul excursiei, iar timpul alocat fiecărei insule este destul de scurt.

Informații utile despre excursiile organizate din Veneția la Murano – Burano – Torcello:

VEZI EXCURSII MURANO-BURANO-TORCELLO

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează