Cum ajungi în Padova de la aeroporturile din apropiere?

Cum ajungi în Padova de la aeroporturile din apropiere?

Padova are un mic aeroport propriu (Aeroportul Gino Allegri, care ia numele unui pilot venețian), însă acesta este folosit în principal pentru servicii medicale de urgență și pentru zboruri de agrement.

Orașul este însă bine conectat cu celelalte aeroporturi din regiunea Veneto: aeroportul din Treviso, aeroportul din Veneția și aeroportul din Verona.

Treviso - Padova

Aeroportul Antonio Canova din Treviso se găsește la o distanță de circa 60 km de Padova. Cea mai simplă modalitate de a ajunge de la aeroportul din Treviso în Padova este cu autobuzul. Timpul de parcurs este de puțin mai mult de o oră, iar autobuzul te va lăsa la autogara din Padova, situată chiar lângă gară. Biletele pentru o cursă costă în jur de 5-7 EUR (sunt puțin mai scumpe dacă le cumperi direct de la șofer). Poți alege dintre următoarele variante:

O altă modalitate de a ajunge de la aeroportul din Treviso în Padova este cu legătura Treviso Airlink, care conectează aeroportul Canova cu gara din Treviso, de unde poți lua trenul către Padova.

Ca variantă de final, poți lua autocar Terravision (10 EUR) sau Treviso Airport Bus Express (12 EUR) până la Mestre și de acolo trenul până la Padova (preț de 3,9 EUR, respectiv 20 EUR, în funcție de tipul de tren; durata călătoriei circa 15-35 minute).

Gara din Padova, lângă care se află autogara. De aici mai faci 15-20 minute pe jos până în centrul orașului.
Gara din Padova, lângă care se află autogara. De aici mai faci 15-20 minute pe jos până în centrul orașului.

Veneția - Padova

Aeroportul Marco Polo din Veneția este cel mai apropiat aeroport de Padova. Distanța de la aeroportul din Veneția până la Padova este de circa 50 km.

De la aeroportul din Veneția poți ajunge în Padova astfel:

Verona - Padova

Aeroportul Valerio Catullo din Verona se află la circa 100 km de Padova. De la aeroport poți lua autobuzul nr. 199 Verona Airlink până la gara din Verona (prețul biletului este de 7 EUR) și de acolo tren direct până în Padova (prețuri bilete de la 8,2 EUR; durata călătoriei 45 minute-1,5 ore).

Te-ar putea interesa și:

Ce să faci în Padova? Ce să faci în Padova?
Ce să faci în Padova - idei și activități de făcut în Padova în cazul în care nu ești pasionat de artă sau de istorie.
Detalii

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează