Cum ajungi de la Lido di Jesolo la Veneția?

Cum ajungi de la Lido di Jesolo la Veneția?

Stațiunea Lido di Jesolo se află în regiunea Veneto, la o distanță de circa 45 km de Veneția, unde poți ajunge relativ ușor, folosind diferite mijloace de transport. În Lido di Jesolo se află și Caribe Bay, unul dintre cele mai apreciate parcuri acvatice din Italia.

Dacă ai cazare în Lido di Jesolo și vrei să vizitezi orașul-lagună, nu uita de taxa de intrare în Veneția, introdusă în anul 2024.

Transport Lido di Jesolo-Veneția

Transferul de la Lido di Jesolo la Veneția sau invers se poate face cu următoarele mijloace de transport: autobuz, autobuz+vaporaș sau autobuz+tren.

Autobuz

Cea mai simplă modalitate este cu autobuzul companiei ATVO, una dintre societățile de transport public din Veneția.

Linia 10 pleacă de la autogara din Lido di Jesolo (Via Equilio 15) și are capătul în Veneția, la Piazzale Roma. Pe drum autobuzul face câteva opriri, printre care se numără cea de la Aeroportul Marco Polo și două opriri în Mestre.

Prețul unui bilet de la Lido di Jesolo la Veneția sau invers este de 5 EUR. Copiii sub 4 ani au gratuitate. În preț este inclus un bagaj cu dimensiunile maxime de 50x45x25 cm. Pentru un bagaj mai mare sau pentru două bagaje mici va trebui achitat un supliment de 2,4 EUR.

Durata călătoriei de la Lido di Jesolo la Veneția este de circa o oră.

Rezervă bilet autobuz

Autobuz+vaporaș

O variantă alternativă de a ajunge de la Lido di Jesolo la Veneția este cu autobuz și vaporaș.

De la autogara din Lido di Jesolo va trebui să iei un autobuz ATVO până la Punta Sabbioni, iar de la Punta Sabbioni vaporașul ATVO nr. 14 sau nr. 15, care te va duce până în Veneția, la pontonul San Marco-San Zaccaria.

Durata călătoriei de la Lido di Jesolo la Punta Sabbioni este de circa 35 minute, iar durata transferului cu vaporașul până în Veneția este de 30-35 minute.

Autobuz+tren

Probabil varianta cea mai puțin convenabilă de a ajunge de la Lido di Jesolo la Veneția este cu autobuz ATVO până la gara din San Donà di Piave și de acolo cu trenul până la Veneția Santa Lucia.

Durata transferului cu autobuz și tren de la Lido di Jesolo până la Veneția este de circa 1 oră și 30 minute.

Te-ar putea interesa și:

0721.810.270
Scrie-ne pe numărul 0721.810.270

Anulează

Newsletter vacanțe Italia

Lasă-ne mail-ul dacă vrei să îți trimitem cele mai bune și interesante oferte și idei de vacanță în Italia.

Adresa de email nu este corectă.

Adresa de email este deja abonată.

Te-ai abonat cu succes! Păstrăm legătura :)

Anulează